Eminağaoğlu'nun Oda TV editörlüğü!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (13:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 599  

    03-24-2011

    Eminağaoğlu'nun Oda TV editörlüğü!

    Eminağaoğlu'nun Oda TV editörlüğü!


    Odatv’nin ‘Yargı ele geçiriliyor’, ‘İlhan Cihaner’e destek’ ve ‘Kayseri dosyası’ haberlerinin Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun desteği ile yayınlandığı, Eminağaoğlu’nun bazı haberlere ekleme çıkarmalar yaparak çarpıcı hale getirdiği belirtiliyor.

    Murat Alan'ın haberi
    Yargıtay savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu"nun Ergenekon sanıkları ile olan ilişkisi deşifre oldu. Ergenekon, Balyoz, Kafes ve ÇYDD davalarını sabote etme planı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında yapılan teknik takipler Yargıtay savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu"nun soruşturmanın bizzat merkezinde yer alan isim olduğunu ortaya koydu.

    Odatv soruşturması kapsamında dinlenen sanıkların Ömer Faruk Eminağaoğlu"ndan "yargı elden gidiyor" yaygarası yapmak için teknik destek aldığı, Eminağaoğlu"nun bizzat yazı yazıp düzeltmeler yaparak haber çalışmalarının içinde yer aldığı ortaya çıktı. İklim Bayraktar ve Odatv Ankara Temsilcisi Mümtaz İdil arasında geçen görüşmede, "Değiştirdi Ömer bey yazıyı", "Aynı yazıyı ...daha çarpıcı ve daha kapsamlı yapmış, Cihaner"e de vurgu yaparak tekrar yazdım dedi" ifadeleri yer alıyor. Eminağaoğlu"nun CHP"nin büyük fiyaskosu olan Kayseri yolsuzluğu iddialarıyla ilgili İklim Bayraktar"la temasta olduğu ifade ediliyor.

    EMİNAĞAOĞLU BİZZAT KALEME ALMIŞ

    Odatv 2. dalga operasyonunda gözaltına alınan Ankara Temsilci Mümtaz İdil, İklim Bayraktar ve ilk dalgada tutuklanan Barış Terkoğlu arasında geçen görüşmeler Eminağaoğlu"nun rolünü açıkça deşifre ediyor. Mahkeme kararıyla dinlendiğinden habersiz olan İklim Bayraktar ve Ankara temsilcisi Mümtaz İdil arasında geçen bir görüşmede, İdil"in yargı bağımsızlığı ile ilgili bir yazının Ömer Faruk Eminağaoğlu tarafından kaleme alınarak çarpıcı ve dikkat çekici hale getirildiğini söylediği, Eminağaoğlu"nun kaleme aldığı yazıya Cihaner"le ilgili vurgular eklediği ifade ediliyor. 26 Ocak 2011 saat 12.56"da yapılan görüşmede İklim Bayraktar"ın "...Ömer beyin yazısı girmiş galiba Ömer bey aradı şimdi teşekkür etti" dediği, Mümtaz İdil"in "Değiştirdi Ömer bey yazıyı" "Aynı yazıyı ...daha çarpıcı ve daha kapsamlı yapmış" dediği, Bayraktar"ın "Tamam işte onu söyledi bana aradı şimdi..." "...kapsamlı daha açık Cihaner"e de vurgu yaparak tekrar yazdım dedi" dediği tespit edildi.

    "CİHANER İLE İLGİLİ ÇOK ÇARPICI ŞEY EKLEDİM MAİL ATTIM SANA"

    Yargıtay savcısı olarak tarafsız ve bağımsız davranması gereken Eminağaoğlu"nun yazıları ile ilgili aynı gün saat: 13.04"de Barış Terkoğlu ve İklim Bayraktar arasında yapılan telefon görüşmesinde de aynı konu gündeme getiriliyor. Görüşmede Bayraktar"ın Terkoğlu"na "Bilgisayara giremiyorum Ömer Bey aradı Faruk Eminağaoğlu" "İklim yazıya bu sabah netleşti dedi. Cihaner"le ilgili de çok çarpıcı şey ekledim mail attım sana dedi" "...içeriği değişmemiş" dediği belirtiliyor.

    KAYSERİ FİYASKOSUNDA EMİNAĞAOĞLU UĞURLU GELİYORMUŞ

    Odatv"de yayınlanacak yazılarda editör edasıyla ekleme-çıkarma yaptığı anlaşılan Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu"nun CHP"nin son aylardaki en büyük fiyaskosu olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi"ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili de görüşme yaptığı, soruşturma kapsamında gözaltına alınan polis memuru Aydın Bıyıklı"dan Kayseri iddialarıyla ilgili belge aldığını söylediği ifade ediliyor. 10.02.2011 günü saat: 20.36"da İklim Bayraktar"ın teknik takibi yapılan telefonu üzerinden yapılan görüşmede Bayraktar"ın Ömer Faruk Eminağaoğlu"na "Hani bir görüşmeye gittim ya" dediği, Eminağaoğlu"nun "ha evet" dediği, Bayraktar"ın "Ya nasıl güzel geçti biliyor musun nasıl güzel bilgi belge oo doküman" "Var ya şok böyle bir şey yani uğurlu geliyorsunuz siz bana bak böyle yani enerji ve pozitiflik yaymaya başlıyorum o zaman da bak ne kadar güzel şeyler çıkıyor ortaya" şeklinde konuştuğu belirtiliyor.

    Bayraktar"ın sorgusunda da Eminağaoğlu ile yaptığı görüşmeyi doğruladığı, Kayseri olayı ile ilgili gözaltına alınan Polis Memuru Aydın Bıyıklı ile yaptığı görüşmeyle ilgili bilgi aktardığını söylediği belirtiliyor.

    YENİAKİT




    Eminağaoğlu'nun Oda TV editörlüğü! Yorumları