Mahkemeden Aysel Tığluk'a son şans   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (13:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (13:56)    Cevap: 0    Gösterim: 609  

    03-24-2011

    Mahkemeden Aysel Tığluk'a son şans

    Mahkemeden Aysel Tığluk'a son şans


    Kapatılan DTP'nin eski milletvekili Aysel Tuğluk'un yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, savunmanın kısıtlanmaması ilkesi doğrultusunda sanığa son bir kez süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

    Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Tuğluk katılmazken, avukatı Fethi Gümüş hazır bulundu.
    Sanık Tuğluk'un avukatı Gümüş, dosyanın kapsamlı olduğu ve müvekkili Tuğluk ile görüşme yapamadığı için savunma hazırlayamadıklarını belirterek, süre talebinde bulundu.

    Mahkeme heyeti, savunmanın kısıtlanmaması ilkesi doğrultusunda sanığa son bir kez süre verilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

    70 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

    İddianamede, sanık Tuğluk'un 2005 ve 2009 yılları arasında Diyarbakır'daki bazı etkinliklerde yaptığı 12 ayrı konuşmada suç unsuru tespit edildiği belirtilerek, sanık hakkında 12 kez ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' ile ''Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek'' suçlarından 70 yıla kadar hapis cezası isteniyor.




    Mahkemeden Aysel Tığluk'a son şans Yorumları