Şahin, oy kullanamayacak gurbetçilerden özür diledi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (13:38)   Son Mesaj: 03-24-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 549  

    03-24-2011

    Şahin, oy kullanamayacak gurbetçilerden özür diledi

    Şahin, oy kullanamayacak gurbetçilerden özür diledi


    Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mehmet Ali Şahin, ABD temaslarının ikinci gününde bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.

    12 Haziran"da yapılacak genel seçimlerde Türkiye"nin yeni bir demokrasi sınavı vereceğini belirten Şahin, "Gönül arzu ederdi ki yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın da büyükelçiliğimiz ve konsolosluklarımıza gidererek 12 Haziran seçimlerinde oy kullanabilsin. Meclisimiz her türlü düzenlemeyi yapmasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu hazırlıklarını tamamlayamadı.
    Keşke, YSK çalışmaları zamanında tamamlasaydı ve bize buradan daha fazla güç verseydiniz. Bunun size karşı bir sorumluluk bir görev olduğunu biliyorum. Bu gecikme nedeniyle, TBMM başkanı sıfatıyla sizlerden özür diliyor ve hoşgörünüze sığınıyorum." dedi.

    New York ve New Jersey"de yaşayan Türk vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği vatandaş buluşmasında konuşan Meclis Başkanı, Türk toplumun ABD"nin sosyal ve ekonomik hayatta ciddi bir mesafe kaydettiğini görmekten son derece mutlu olduğunu söyledi.

    Birçok dernek temsilciyle görüştüğünü kaydeden Şahin, "Türk toplumu mensuplarının yakın gelecekte ABD"nin idari ve siyasi hayatında kendini daha fazla göstereceğine inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu günden bu yana çok mesafe aldı. Kurulduğunda tek bir üniversitesi varken bugün 164 üniversitemiz var.

    Kurulduğunda sadece 184 sağlık merkezi varken bugün 10 bin sağlık merkezimiz var. Türkiye Cumhuriyeti"nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk"ün oturduğu koltukta oturan bir kardeşiniz olarak bugünkü hedefimiz "Yurtta sulh cihanda sulh". Türkiye Cumhuriyeti"nin barış mesajına dünyanın her zamankinden daha fazla ihtiyacı var." diye konuştu.

    Türkiye"nin Washington Büyükelçisi Namık Tan"ın ev sahipliğinde gerçekleşen program Manhattan Marriot otelde düzenlendi. Vatandaş buluşması öncesinde TBMM başkanı, ABD faaliyet gösteren işadamları derneklerinden TABİD, ATCOM ve TACCI yöneticileriyle bir araya gelerek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

    Mehmet Ali Şahin bugün Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile bir araya gelecek, BM"de yapılacak Nevruz kutlamasında üye ülke temsilcilerine bir konuşma yapacak. Türk Amerikan Dernekleri Konseyi"nin geleneksel olarak düzenlendiği "Dostluk Yemeği"ne de katılacak Şahin"in yemekte ABD"li senatörlerle de bir araya gelmesi bekleniyor.




    Şahin, oy kullanamayacak gurbetçilerden özür diledi Yorumları