Balyoz hakimi: 10 saat savunma yapılacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (11:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    03-24-2011

    Balyoz hakimi: 10 saat savunma yapılacak

    Balyoz hakimi: 10 saat savunma yapılacak


    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam eden Balyoz davasında 20. duruşma başladı. Mahkeme başkanı 10 saat savunma yapılacağını belirtti.

    ''Balyoz Planı'' iddialarıyla ilgili olarak eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 161'i tutuklu 196 sanıklı davanın 20. duruşması başladı.
    İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, Halil İbrahim Fırtına, Özden Örnek ve Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 158 sanık ile tutuksuz yargılanan 22 sanık katıldı.

    Tutuklu sanıklar Cemal Temizöz, Mehmet Ferhat Çolpan ve Semih Çetin ise duruşmaya gelmedi.

    Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, bugün ve yarınki oturumda taleplerin alınacağını, kesintisiz olarak 10 saat duruşma yapılabileceğini, toplam sürenin 600 dakika olduğunu belirterek, sanık ve avukatların dakikalarını belirlemesini söyledi.

    Özden Örnek'in savunmasının birinci bölümünü tamamlaması için öğlenden sonra saat 14.00'a kadar devam etmek istediğini ifade etmesi üzerine, sanık ve avukatlar Örnek'in savunmasını sürdürmesini istedi.

    Duruşmada önce avukatların beyanlarının alınacağını, avukatı olmayan sanıklara sonra söz verileceğini dile getiren Diken, ''Söz hakkı alamadım diye yakınma olmazsa savunmaya devam edelim'' dedi.

    Sanıkların ve avukatların onaylaması üzerine duruşmaya Örnek'in savunmasıyla devam ediyor.




    Balyoz hakimi: 10 saat savunma yapılacak Yorumları