Özhaseki'den Kılıçdaroğlu'na 130 bin TL'lik dava   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (11:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 664  

    03-24-2011

    Özhaseki'den Kılıçdaroğlu'na 130 bin TL'lik dava

    Özhaseki'den Kılıçdaroğlu'na 130 bin TL'lik dava


    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine açtığı iki ayrı tazminat davasının görüşülmesine başlandı.

    Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesindeki her iki duruşmaya da Mehmet Özhaseki'nin avukatı Mehmet Savruk ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Şükrü Evrim İnal katıldı.
    Dava dosyasındaki evraklarla ilgili iki tarafın görüşlerinin alınmasının sonra, Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Şükrü Evrim İnal, dosyadaki delilleri incelemek için süre talep etti.

    Mahkeme hakimi, İnal'ın talebi doğrultusunda her iki davayı 28 Haziran'a erteledi.

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, TBMM'deki bütçe görüşmeleri sırasında kendisini yalan bilgilerle suçladığı iddiasıyla 100 bin liralık, katıldığı bir televizyon programında da hakaret ettiği ve yalan bilgilerle suçladığı iddiasıyla 30 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.

    KILIÇDAROĞLU'NUN SUÇLADIĞI 50 KİŞİNİN AÇTIĞI DAVA AÇTI

    Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığı dönemde rüşvet aldığı iddiasıyla yargılanan ve hapis cezası alan Hacı Ali Hamurcu olayında, savcılığa ifade veren 50 kişi hakkında da çeşitli iddialarda bulunmuştu.

    Olayda adı geçen, aralarında belediyenin daire başkanı ve çalışanlarının da bulunduğu 50 kişi, yargıda sonuçlanan bir dava ile ilgili kendilerine suçlamada bulunarak hakaret ettiği gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında ayrı ayrı 10'ar bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açmıştı.

    1. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davaların duruşmasına da Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Olcayto Özhan ile davacı tarafların avukatları katıldı.

    Mahkeme, benzer içerikteki dava dosyalarındaki bazı eksik evrakın tamamlanması için duruşmayı erteledi.




    Özhaseki'den Kılıçdaroğlu'na 130 bin TL'lik dava Yorumları