Kayıp çocuklar yüz yaşlandırmayla bulunacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (11:08)   Son Mesaj: 03-24-2011 (11:08)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    03-24-2011

    Kayıp çocuklar yüz yaşlandırmayla bulunacak

    Kayıp çocuklar yüz yaşlandırmayla bulunacak


    Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi TÜBİTAK'la birlikte "yüz yaşlandırma" programı geliştirdi. Polis, yıllardır kayıp olarak aranan bin 657 çocuğu "yüz yaşlandırma" programı ile bulmayı hedefliyor.

    Alper Sancar'ın haberi
    Kriminal polisi, özel program sayesinde yıllar önce kayıp olan çocukların fotoğrafını son haline dönüştürerek bulunmasını sağlayacak. Program emniyet teşkilatında ilk kez kullanılacak. Kriminal Polis Laboratuarları Dairesi ile TÜBİTAK'ın bir süredir üzerinde çalıştığı proje tamamlanarak Kriminal Daire Başkanlığı'nda yüz yaşlandırma programı denenmeye başlandı.

    Özel yazılım programı, kayıp olduğu tarihte emniyete fotoğrafı verilen bir çocuğun yıllar sonraki gelişimini ortaya koyacak. Kriminal polisi, kayıp çocuk başvurularının arşivini tutan Asayiş Daire Başkanlığı'ndan fotoğraflı tüm başvuruları istedi. Yüz yaşlandırma programı ile kayıp çocuklara ait güncel fotoğraflar 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne dağıtılacak. Polis ekiplerinde kayıp çocukların son halini gösteren fotoğraflar olacak.

    Ekipler, bu sayede yıllardır aranan çocukları bulma noktasında önemli bir mesafe alacak. Programın özellikle 10 yıl ve üzerinde kayıp olan çocukların bulunmasında etkili olacağı tahmin ediliyor. Programın sadece çocuklar için değil genç ve yaşlılar için de kullanılacağı belirtiliyor.

    BİN 657 KAYIP

    Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye'de bin 657 çocuk kayıp. Kayıp çocukların bin 462'si 13-18, 195'i ise 0-12 yaşlarında. Bunların bin 95'ini kızlar, 562'sini ise erkekler oluşturuyor. 13-18 yaş arasındaki kız çocuklarının daha çok gönül ilişkisi ve iyi bir hayat sürmek adına kaçtığı tahmin ediliyor. Kayıp başvurularının 700'ünün ise Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurtlarında kalan ve izinsiz ayrılıp dönmeyen çocuklar olduğu değerlendiriliyor.

    SABAH




    Kayıp çocuklar yüz yaşlandırmayla bulunacak Yorumları