Yedek subay öğrencileri oy kullanamayacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (10:54)   Son Mesaj: 03-24-2011 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 408  

    03-24-2011

    Yedek subay öğrencileri oy kullanamayacak

    Yedek subay öğrencileri oy kullanamayacak


    Yüksek Seçim Kurulu(YSK), 12 Haziran milletvekili genel seçimlerinde yedek subay öğrencilerinin oy kullanamayacağını açıkladı.

    Askerliğini yedek subay olarak yapanlar, 12 Haziran"daki seçimlerde oy kullanıp kullanamayacakları konusunu YSK"ya sordu. 24"üncü dönem milletvekili genel seçimlerinde güncelleştirme işlemlerini gerçekleştiren YSK ise silâhaltında bulunan erler, onbaşılar ve kıta çavuşları, askeri öğrenciler, ceza infaz kurumlarında hükümlü olarak bulunanların oy kullanamayacağına dikkat çekti.
    Kararı Resmi Gazete"de yayımlanan YSK, 31 Mart 2011 tarihine kadar asteğmenliğe atananların oy kullanabilmek için bulundukları (görev yaptıkları) yeri, İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı"na 'Güncelleştirme Genelgesi" çerçevesinde başvurmaları gerektiğini hatırlattı. Seçmen kütüğünde daha önce kaydı olan ancak askerlik nedeniyle kayıtları donduranların kayıtlarının oy kullanılabilir hale getirmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Kurul, seçmen kütüğünde kaydı olmayanların görev durumunu gösteren belge ve yerleşim yeri değişikliğine ilişkin adres bilgisiyle 31 Mart 2011 tarihine kadar müracaat ederek, oylarını bulundukları yerde kullanabileceklerine karar verdi.




    Yedek subay öğrencileri oy kullanamayacak Yorumları