Gazetecilerin organları umut oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2011 (08:56)   Son Mesaj: 03-24-2011 (08:56)    Cevap: 0    Gösterim: 587  

    03-24-2011

    Gazetecilerin organları umut oldu

    Gazetecilerin organları umut oldu


    Sakarya'nın Karasu ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen gazetecinin organları 6 kişiye hayat verecek.

    Karasu ilçesinde 3 gün önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybeden 29 yaşındaki Selçuk Kadı'nın organları ailesi tarafından bağışlandı.
    Sakarya Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Kadı'nın organlarının ihtiyaç sahibi kişilere nakledilebilmesi amacıyla İstanbul'daki Organ Nakli Koordinasyon Merkezi'ne durumu bildirdi.İstanbul'dan gelen 8 kişilik iki uzman ekip, Sakarya Yenikent Devlet Hastanesi'nde Kadı'nın organlarını aldı.

    5 saat süren ameliyat sonrasında Kadı'nın bir böbrek ve karaciğeri Memorial Hastanesi'ndeki iki hastaya, kalbi Kartal Koşuyolu Hastanesi'ndeki bir hastaya ve korneaları Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde nakil bekleyen iki hastaya nakledilmek üzere İstanbul'a götürüldü. Diğer böbreği ise Sağlık Bakanlığı'na ait veri sisteminde yapılacak tarama sonucunda dokusu uyan hastaya nakledilecek.

    Kadı'nın dayısı Kadir Mazlum, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeğeninin organlarının bağışlanması için anne ve babasıyla görüştüklerini söyledi. Mazlum, ''Selçuk'un da bunu isteyeceğini düşündük. Selçuk'un birkaç kişiye hayat verecek olması acımızı azalttı ama bu onu geri getirmeyeceği gibi umarım oranlarını verdiği kişileri tanımak da bize nasip olur. Hayatta tanıdığım en sakin, en yavaş kanlı insandı'' dedi.

    TOKİ mevkisinde, Karasu Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Selçuk Kadı (29) yönetimindeki 34 TK 3728 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Murat Malay yönetimindeki 54 YV 283 plakalı otomobil çarpışmış, kazada ağır yaralanan ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Kadı'nın beyin ölümü gerçekleşmişti.




    Gazetecilerin organları umut oldu Yorumları