Erdoğan'ı Yüce Divan'a gönderecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-24-2011 (00:34)   Son Mesaj: 03-24-2011 (00:34)    Cevap: 0    Gösterim: 747  

    03-24-2011

    Erdoğan'ı Yüce Divan'a gönderecek

    Erdoğan'ı Yüce Divan'a gönderecek


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sabah Gazetesi'nin satışı ve Dubai'de 1 milyar dolarlık anlaşma imzalanmasıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a yüklenirken 'Yüce Divan' adını kullandı.

    İstanbul'da ekonomi gazetecileri ile biraraya gelen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin, "Sabah gzetesinin satışı konusunda Başbakan'ı Yüce Divan'a verecek misiniz? sorusu üzerine, "Tabi. Sadece o değil, Yüce Divan'a gidecek ilk dosya Dubai'de imzalanan 1 milyar dolarlık anlaşmadır. Bir ülkenin dış politikasını 1 milyar dolara pazarlıyorsunuz.
    Bunu daha önce vatana ihanet olarak dillendirmiştim" yanıtını verdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir siyasi anlaşmanın içine ekonomik koşul konulduğunu, bu anlaşmanın CHP'nin itirazı üzerine uygulanmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bilgi edinme yasasına göre, anlaşmanın bir örneğini istedim, "devlet sırrı" diye bana vermediler" açıklaması yaptı.




    Erdoğan'ı Yüce Divan'a gönderecek Yorumları