Kılıçdaroğlu'ndan gayri safide büyük iddia   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (23:03)   Son Mesaj: 03-23-2011 (23:03)    Cevap: 0    Gösterim: 735  

    03-23-2011

    Kılıçdaroğlu'ndan gayri safide büyük iddia

    Kılıçdaroğlu'ndan gayri safide büyük iddia


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları halinde 2023'e kadar Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'yı (GSYİH) 2,6 trilyon dolara, kişi başına düşen milli geliri de 31 bin 500 dolara çıkaracaklarını bildirdi.

    Kılıçdaroğlu: 2023'e kadar GSYİH'yi 2,6 trilyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz
    Her sene 800 bin insana istihdam oluşturmayı öngördüklerini de kaydeden Kılıçdaroğlu, kadınların da işgücüne katılımını da artırmayı amaçladıklarını vurguladı.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomi muhabirleriyle bir araya geldi. Geniş katılımlı toplantıda partisinin Ekonomi Raporu'nu ana hatlarıyla açıklayan Kılıçdaroğlu, 2023 hedeflerini ortaya koydu. Kılıçdaroğlu, "İktidar olmamız halinde 2023'e kadar GSYİH'yi 2,6 trilyon dolara, kişi başına düşen milli geliri 31 bin 500 dolara çıkaracağız. Türkiye ekonomisinin büyüme hızını yüzde 7, Güneydoğu Anadolu ekonomisinin de yüzde 9,5 olmasını planlıyoruz." dedi.

    CHP Genel Başkanı, "Ekonomi Raporu'nun gereği ihracatı 650 milyar dolar, ithalatı da 750 milyar dolara çıkaracağız. AK Parti iktidarının hedefi ithalat için 500 ve ihracat için 500 milyar dolardı. Hedefin ne kadar yapay olduğunu ortada. Bunun yanında cari açığı GSYİH'yi 2,5 katına indireceğiz. Her sene 800 bin insanımıza istihdam yaratacağız. Kadınların iş gücüne katılımını artırıp yüzde 55'e çıkaracağız. Bu hedefler yakalanınca Türkiye 2023'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek." ifadelerini kullandı.

    İktidarın belirlediği Orta Vadeli Program ile Türkiye'nin dünyanın ilk 10 ekonomi arasında giremeyeceğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, 2023 projeksiyonunu belirlerken insan kaynağını da tarımı sanayiyi hizmetler sektörünü de göz önünde bulundurduklarını dile getirdi.

    Türkiye ekonomisinin iyi yönetilmediğini öne süren Kılıçdaroğlu, Anadolu'da sanayicinin de çiftçinin de gidişattan memnun olmadığını iddia etti. Büyümenin istihdam yaratmadığından yakınan Kılıçdaroğlu, reel ekonominin kırılgan bir görünüm arz ettiğini belirtti.

    Sözü CHP'nin Aile Sigortası projesine getiren Kılıçdaroğlu, "Her yoksul aileye 600 lira dağıtıp reel ekonomiye para şırıngalayacağız. Yardımı alan alışveriş yapacak, alışveriş yapılan yer sanayiciye gidecek. Ekonomik değer oluşacak." dedi.

    Kılıçdaroğlu, 13 milyona yakın insana uygulanacak Aile Sigortası için yoksulluk envanteri çıkaracaklarını aktardı. Verilerinde Yeşil Kart ve kömür dağıtılan aile sayısından yararlanacaklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, kayıt dışı yoksullarla birlikte sigortadan 15 milyon 600 bin kişiyi faydalandıracaklarını da ekledi.




    Kılıçdaroğlu'ndan gayri safide büyük iddia Yorumları