Üniversiteliler ulaşım zammını protesto etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (20:06)   Son Mesaj: 03-23-2011 (20:06)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    03-23-2011

    Üniversiteliler ulaşım zammını protesto etti

    Üniversiteliler ulaşım zammını protesto etti


    Kocaeli'de üniversite öğrencileri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

    Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Umuttepe Yerleşkesi'nde toplanan ve Karamürsel ilçesine giden belediye otobüsüne ücret ödemeden binen öğrenciler, şoförden kendilerini kent merkezine götürmesini istedi. Şoförle tartışan öğrenciler, kent merkezine gitmek için kendilerine otobüs tahsis edilmesini, aksi takdirde bulundukları otobüsü boşaltmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesince olay yerine gönderilen 2 otobüse binen öğrenciler kent merkezine geldi.
    Cumhuriyet Parkı mevkisindeki otobüs durağında inen öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi hizmet binasına kadar slogan atarak yürüdü.

    Belediye binası önünde güvenlik önlemi alındığını gören öğrenciler, binaya arka tarafından girmek istedi. Bu sırada taşkınlık çıkaran bazı öğrenciler ile polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis ekipleri, belediye binasına girmek isteyen grubu biber gazı kullanarak uzaklaştırdı.

    Daha sonra grup adına basın açıklaması yapan üniversite öğrencisi Nergis Sümbül, ulaşım zammı konusundaki sıkıntılarını yetkililere iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm alınamadığını söyledi.

    Öğrenci olarak basit bir talepleri olduğunu anlatan Nergis, ''İnsanca bir yaşam için ses çıkarıyoruz. Ulaşım sosyal bir halktır. Taleplerimiz kabul edilinceye kadar mücadelemize devam edeceğiz. Belediye otobüslerinin ücretsiz olması ve Kentkart adıyla toplanan paraların geri verilmesini istiyoruz'' diye konuştu.

    Öğrenciler, yetkililere taleplerine ilişkin dilekçe verdikten sonra dağıldı.

    AA




    Üniversiteliler ulaşım zammını protesto etti Yorumları