MHP'li Vural: TÜSİAD İzmir Marşı okusun   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (19:56)   Son Mesaj: 03-23-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 598  

    03-23-2011

    MHP'li Vural: TÜSİAD İzmir Marşı okusun

    MHP'li Vural: TÜSİAD İzmir Marşı okusun


    "TÜSİAD'ın hazırladığı anayasanın Erdoğan'ın hazırladığı anayasadan ne farkı var" diyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TÜSİAD'ın yeni anayasa önerisine sert çıktı.

    MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural TÜSİAD"ın yeni anayasa önerisine sert çıktı. Vural, "TÜSİAD"ın hazırladığı anayasanın Tayyip Erdoğan"ın hazırladığı anayasadan ne farkı var? Anayasa"nın değişmez maddelerinden Başkent Ankara, İstiklal Marşı, ülkenin birlik ve bütünlüğü değiştirilebilirmiş, sen kim oluyorsun? Ülkenin bölünmesinden önce milletin mutluluğu önemlidir diyorlar, sizin keyfiniz için bu milletten, devletten vaz mı geçeceğiz. TÜSİAD"a tavsiyem İzmir Marşı"nı okusunlar" diye konuştu.
    MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural 24"üncü dönemde de İzmir birinci bölgeden milletvekili aday adayı olacağını belirttiği basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vural bir gazetecinin, TÜSİAD"ın yeni anayasa çalışmaları hakkındaki görüşlerini sorması üzerine şu yanıtı verdi:

    "Ne anayasası, oturmuşlar orada ısmarlama anayasa yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi bu anayasanın Tayyip Erdoğan"ın hazırladığı anayasadan ne farkı var? Ergun Özbudun yine baş rollerde başka adam kalmadı yani. Ne sıkıntıları varsa. Değişmez maddeler neymiş bu ülkenin birlik ve bütünlüğü bölünmezliğinin değişmezliği, İstilal Marşı, Başkent Ankara değiştirilebilirmiş. TÜSİAD"a tavsiyem İzmir Marşı"nı okusunlar Mücevher taşa yazıldı bunlar. Diğer Boyner de kalkıp diyor ki ülkenin bölünmesinden önce insan önemlidir, bölünebilir diyor. Sen kimsin ya? Bu zırvalarınla bu millete gittin de yüzde 40 oy alacağım diye çıktın sonra gittin yüzde 1 ile tepe üstü düştün. Ne biçim bir senaryoyla karşı karşıyayız. Çağ dışı, gerçek dışı bir zihniyet. Ülkenin bölünmesinden önce bireyin mutluluğu önemlidir diyor. Sizin keyfiniz için bu milletten, devletten vazgeçeceğiz, dünya vatandaşı mı olacağız? Bu emperyalizmin millete gerek yok, devlete de gerek yok anlayışı içerisinde oynadığı oyunların bir parçasıdır. Herkes haddini bilmelidir. Hiç olmazsa bu ülkenin teneffüs ettiğin havasına saygı duy. Bu nasıl bir zihniyettir?"

    -"POLİSİMİZE EL UZATILMASINA YOL AÇAN HÜKÜMETİN POLİTİKALARIDIR"-

    Vural, bir partilinin "BDP milletvekili Sebahat Tuncel'in bir başkomiseri tokatlamasını içime sindiremedim siz bunun hesabını soracak mısınız" sorusu üzerine, "Ben de içime sindiremedim. Açılım safsatası altında bu milletin birlik bütünlüğünü bozmak isteyerek polis karakollarını kurşunlanmasına, polislerimizin linç edilmesine alenen herkesin önünde polisimize el uzatılmasına yol açan doğrudan doğruya hükümetin ve AKP'nin politikaları olmuştur. Bu milletin birlik ve bütünlüğüne karşı uzanan ellerin kırılacağı günler yakındır. Hadleri bildirilecektir" yanıtını verdi.

    -"SARKOZY İLE HANGİ KONUDA MUTABAKATA VARDINIZ"-

    Vural, Fransa Başbakanı Sarkozy"nin Türkiye ziyaretinde basında "haddini bildirdik" şeklinde yankı bulan görüşmesini hakkında açıklama yaptı. Vural şunları söyledi:

    "Sarkozy ile hangi konularda mutabakata vardın? 27 Şubat"ta Sarkozy ile görüşüyor, 1 Mart"ta NATO"nun Libya"da ne işi var diyor sonra Fransa Libya"yı bombalıyor. Acaba kim onay verdi? Hep birlikte bunu soralım. Sarkozy NATO"nun komuta almasını istemiyor diyor. Peki sen de istemiyordun. Kimin eli kimin cebinde? Bu soruların sorulması gerekiyor. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye"de polise kalkan elleri cesaretlendiren, politikanın baş mihmandarı da Recep Tayyip Erdoğan ve AKP"dir. Libya konusunda hükümetin ve özellikle Recep Tayyip Erdoğan"ın zik zak çizdiği görülüyor."




    MHP'li Vural: TÜSİAD İzmir Marşı okusun Yorumları