CHP'li Tekin'den başörtülü vekile yeşil ışık   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (20:37)   Son Mesaj: 03-23-2011 (20:37)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    03-23-2011

    CHP'li Tekin'den başörtülü vekile yeşil ışık

    CHP'li Tekin'den başörtülü vekile yeşil ışık


    Ergenekon davasında adı geçen adaylara değinen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, “başörtülü milletvekili”ne yeşil ışık yakarken, CHP’nin eski genel başkanı Deniz Baykal’ın yerinin garanti olmadığını söyledi.

    Gazeteci Ömer Şahin"in Kanal A"da bu akşam (Çarşamba) saat 21.30'da yayınlanacak "Görüş Farkı" programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 12 Haziran seçimlerinde başörtülü adaya yeşil ışık yaktı. CHP olarak böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını söyleyen Tekin, "Anayasal sorun var mı onu bilmiyorum. Ancak Gürsel Tekin olarak benim için hiçbir sakıncası yok" dedi. Tekin, Meclis"e başörtülü bir adayın girmesi durumunda Merve Kavakçı"ya yapılan muameleyi yapmayacaklarını da söyledi. Tekin, "AKP bu şansını deneyebilir, biz de zorluk çıkarmayız" ifadelerini kullandı.
    -ERGENEKON SANIKLARININ ADAYLIĞI KONUSUNDA FARKLI BAKIŞIM VAR-

    CHP"den adaylık başvurusu yapan Ergenekon sanıklarına liste garantisi verilmediğini de söyleyen Tekin, "Ben başta olmak üzere hiçbir adayımızın adaylığı netleşmiş değildir, garantisi yoktur. Yeni gelmiş insanlara garanti vermek Sayın Kılıçdaroğlu"nun dünyasında hiç yoktur. Önemli olan 11 Nisan"da çıkacak listedir" dedi. Ergenekon sanıklarının CHP"yi "sığınılacak liman" gibi görmesinden hoşnut olmadığı izlenimini veren Tekin, "Kişisel kararım değil. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum. MYK ve PM"de bu konu görüşülecek. Benim farklı bir bakışım var"diye konuştu.

    -TOMBALADAN VEKİL OLDU-

    Gürsel Tekin, partisini "mezhep ayrımcılığı" ile suçlayan İstanbul milletvekili Esfender Korkmaz"ı da istifaya çağırdı. Korkmaz için, "Tombaladan vekil" diyen Tekin, mezhep ayrımcılığı iddiasına şu karşılığı verdi:

    "Hele Esfender bey gibi birilerinin bize şovenizmi hatırlatması çok acı birsey. Biz özgürlükçüyüz demokrasiden yanayız. Bize böyle yakıştırma yapan adamların vekillikten de , partiden de derhal istifa etmesi gerekir. Rahatsızsan niye partide duruyorsun kardeşim."

    -BAYKAL"IN YERİ GARANTİ DEĞİL-

    Tekin, Antalya"dan 1"nci sıra adayı olmasına kesin gözüyle bakılan CHP"nin eski lideri Deniz Baykal"ın milletvekili adaylığı konusunda da ilginç açıklamalar yaptı. Gürsel Tekin, "Vallahi garanti diye bir şey yok. Garanti niye olsun? Belki başka bir yer olabilir" diyerek Baykal"ın Antalya dışından başka bir yere kaydırılabileceğini ima etti. CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav"ın adaylığı konusunda ise, "Bilemiyorum. Daha başvurulara bakmadım. Milletvekili başvurusu var mı, yok mu bilemiyorum" dedi.

    -CAHİLCÜHELA GAZETECİ BOZUNTULARI-

    Fikri Sağlar"ın CHP"ye üyelik başvurusunun reddedilmesini "yol kazası" olarak niteleyen Gürsel Tekin, bu olayın arkasında kendisinin olduğunu iddia eden gazetecilere ağır bir şekilde yüklendi. Tekin, "Başvuruyu MYK"ya indiren benim. Bana silah mı dayamışlar da indirmişim. Bunu bilmeyen gazeteciler cahil-cühela. İş olsun diye yazıyorlar. Bunları ciddiye bile alıp aramıyorum. Birkaç gazeteci var ki bunlar gazeteci filan değil. Gazeteci bozuntuları" diye konuştu.

    CHP"li Gürsel Tekin, bir süre öncesine kadar CHP Parti Meclisi'nde üye olan gazeteci Mehmet Faraç"ı çok ağır bir dille eleştirdi. Faraç"ın gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı ile birlikte çıktığı TV programında kendisinin "sahtecilikten" yargılandığını iddia ettiklerini söyleyen Gürsel Tekin, "Onlarla hesaplaşacağım, dava açacağım. O lafları onlara yedirteceğim. Bu gazetecilik değil. Bu kadar y.... şey olabilir mi? Bir değil, iki değil. Biz de insanız. Sokağa çıkamazlar" dedi. Mehmet Faraç için, "Benim partilim filan da değil. Utanırım ben böyle partililerden. Ben 27 yıllık CHP"liyim. Daha dün gelmiş parti üyeliğine utanmadan parti yetkilisi hakkında bunları konuşuyor. Yüreği yetiyorsa benimle konuşacak" ifadelerini kullandı.

    -BENİM ADIM GÜRSEL TEKİN-

    Yargıdaki davasını gündeme getirenlere meydan okuyan Gürsel Tekin, şöyle devam etti:

    "Benim adım Gürsel Tekin. Tek başımayım. Ardımda halk desteği var. Ne kadar y... ilişki, içerde dışarıda ne kadar çete varsa bunlarla mücadeleyi kendime namus borcu bilmişim. Şerefimle yemin ediyorum, benim dosyamla benim dışında herkes ilgileniyor. Dosyada eroin ticareti yok, hırsızlık yok. Hiç önemli değil. İki yıl gider şerefle de cezamı çeker, yatarım."

    -PLAZA İL BAŞKANLIĞI DÖNEMİ BİTTİ-

    Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanlığı"ndan istifa eden Nebil İlseven"in "Kurt kuzuyu yedi" sözlerine de ilk kez cevap verdi. "Kurt tuzak kurar, puslu havayı sever, tilkiyle ortaklaşa bu işi yapar" diyen Tekin, "Ben cam gibiyim. Niye tuzak kurayım, onu ben atamışım oraya. Beğenmedim kardeşim aldım seni ne olacak? Ne yaptı da engelledim. 53 gün İl başkanlığı yaptı. Ben 53 günde İstanbul"u ayağa kaldırmıştım. CHP"de artık Plaza İl Başkanlığı dönemi bitmiştir. Sokak il başkanlığı dönemi başlamıştır. İl başkanları ölü evinin yasçısı, düğün evinin tefçisi olacak" şeklinde konuştu.

    CHP"ye yoğun ilgi olduğunu söyleyen Gürsel Tekin, 12 Haziran seçimlerinde muhafazakar, merkez sağ aday gösterebileceklerini de söyledi. Tekin, "Adaylık için sosyal demokrat olmak şart değil. Birinci önceliğimiz zor zamanlarda gemisini terk etmemiş olanlar olacak. CHP ilkelerine sıcak bakan herkese kapımız açık. Temel ilkelere karşı çıkmayan, bizden farklı aday da olabilir" dedi. Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile Diyanet İşleri eski Başkanı Prof.Dr. Ali Bardakoğlu"na CHP"den milletvekilliği çağrısını yineleyen Tekin, "Saflarımızda olurlarsa mutlu oluruz" ifadesinde bulundu.




    CHP'li Tekin'den başörtülü vekile yeşil ışık Yorumları