İletişim Fakültesi mezunları için çağrı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-23-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 718  

    03-23-2011

    İletişim Fakültesi mezunları için çağrı

    İletişim Fakültesi mezunları için çağrı


    Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Girgin, Türkiye'de 57 iletişim fakültesi bulunduğunu belirterek, bu fakültelerden mezun olan binlerce gencin istihdamının sağlanması gerektiğini söyledi.

    Prof. Dr. Girgin, Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR) tarafından düzenlenen ''Günümüzde Yerel Basın ve Sorunları'' konulu seminerde, gazetecilerin fazla okumadığını, yakın tarihi bilmediğini ve varsayımlar üzerine konuştuğunu savundu.
    Gazetecilik mesleğine 1968 yılında Anadolu Ajansında (AA) başladığını ve Genel Müdür Danışmanı olarak emekliye ayrıldığını anlatan Prof. Dr. Girgin, şunları söyledi:

    ''Türkiye'de bugün 57 iletişim fakültesi var. Peki, yerel gazetelerde kaç basın yayın ya da iletişim fakültesi mezunu çalışan var? Gazetesini daha kaliteli hale getirme çabası içinde olan var mı? Türkiye'de 57 iletişim fakültesi varsa, binlerce genç mezun oluyorsa bunların istihdamının sağlanması gerekli. Bunlara istihdam zorunluluğunu siz getirin. Artık Türkiye'de karar verilmesi lazım. Gazetecilik meslek mi, gazetecilik yapmak için belirli eğitim almak gerekli mi, değil mi? Bazı yerlerde başka meslek yaptığı halde baskı unsuru olarak gazeteciliği kullananların olduğunu biliyorum. Kaymakamın makamına dahi 'yazarım ha' diye gidenler oluyordur.''

    Prof. Dr. Girgin, Türkiye'ye dış haberlerin çoğunluğunun yabancı haber ajansları tarafından servis edildiğini ifade ederek, ''Ülkemizdeki dış haberlerin yüzde 85'i Associated Press'den geliyor. Daha sonra da diğer yabancı ajanslardan haberler temin ediliyor'' diye konuştu.

    ERDEMİR Basın Şefi Noyan Keskin de basının toplumun haber alma ihtiyacına hizmet ettiğini,toplumun istek ve ihtiyaçlarını gündeme taşıyarak çözüme yönelik yapıcı eleştiriler de bulunduğunu söyledi.

    Seminerin ardından ERDEMİR Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Gülşin Yöney Prof. Dr. Girgin'e teşekkür plaketi verdi.




    İletişim Fakültesi mezunları için çağrı Yorumları