Zeybek: Çiller seçimlerde aday olmayacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (18:36)   Son Mesaj: 03-23-2011 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 614  

    03-23-2011

    Zeybek: Çiller seçimlerde aday olmayacak

    Zeybek: Çiller seçimlerde aday olmayacak


    DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek partisinin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğle saatlerinde eski başbakanlardan Tansu Çiller'i ziyaret etti. Zeybek Çiller'in seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

    Zeybek, partisinin yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğle saatlerinde Tansu Çiller'in Yeniköy'deki yalısına geldi. Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybek, "Eski başbakanımıza nezaket ve çalışma ziyaretinde bulunduk. Türkiye'deki gelişmeler üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Kendisinin tecrübesinden ve bilgilerinden yararlandık. Bu arada ayrılırken, kalbiyle ve gönlüyle bizimle birlikte olduğunu söyledi" dedi.
    "Seçimler yaklaşıyor, Tansu Çiller'in adaylığı söz konusu mu?" sorusu üzerine Zeybek, "Hayır böyle bir şey söz konusu değil. Sayın Çiller başbakanlık yapmış, çok önemli görevlerde bulunmuş bir insandır. Böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

    Namık Kemal Zeybek, Çiller'in ittifakla ilgili kendileriyle aynı görüşü paylaştığını söyledi. Tansu Çiller'in ittifak görüşmesi yaptıkları partileri onayladığını belirten Zeybek, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlarda ittifak görüşmesi yaptığımız partilerin doğru olduğunu fakat en büyük doğrunun Demokrat Parti çatısı olduğunu söyledi. Seçim çalışmaları için kendisinden isteyeceğimiz destek, zaman zaman istişare etmek ve görüşlerini almak olacaktır.

    Bizim şu anda ittifak üzerine görüşme yaptığımız partiler Saadet Partisi ve Türkiye Partisi'dir. Görüşmelerimiz devam ediyor. Ayrıca Büyük Birlik Partisi ile de bazı görüşmelerimiz oldu. Ancak şu anda müzakere halindeyiz. İttifakın Demokrat Parti çatısı altında olmasını istiyoruz ancak çatıya başlarken problem çıkabilir, biz temele de bakıyoruz. Önce temeli konuşalım dedik. Şu an temeli konuşuyoruz" açıklamasında bulundu.

    Zeybek, Libya, Tunus ve Mısır'da yaşananlara ilişkin olarak şunları söyledi:

    "Bu ülkeler, yüzlerce yıl birlikte yaşadığımız ülkeler. Söz konusu olan bizim vatan topraklarımızdır. Olayların dışında kalamayız. Önce, neler olduğu yönünde doğru bir tanı koyalım. Orada yaşayan insanlar bizim kardeşimizdir. Türkiye hiçbir şekilde orada olup bitenlere alet olmamalıdır. Hiçbir şekilde Türkiye'den bu büyük plana destek verilmemelidir. Türkiye insancıl olarak ne mümkünse yapmalı ama siyasi gücünü tüm bu işleri yapanları caydırmak üzere kullanmalıdır."










    Zeybek: Çiller seçimlerde aday olmayacak Yorumları