CHP'ye başvuru yapan sürpriz isimler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (17:38)   Son Mesaj: 03-23-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 649  

    03-23-2011

    CHP'ye başvuru yapan sürpriz isimler

    CHP'ye başvuru yapan sürpriz isimler


    Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından Tuncay Özkan, 12 Haziran seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’ne adaylık başvurusunda bulundu. CHP'ye başvuru yapanlar arasında ekranlardan tanıdığımız isimler de var:

    Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarından gazeteci Tuncay Özkan, 12 Haziran seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi"ne adaylık başvurusunda bulundu. CHP'ye başvuru yapanlar arasında Yılmaz Güney'in kızkardeşi Güzide Sayıl, oyuncu Peker Açıkalın gibi isimler de bulunuyor.
    Ergenekon Davası'ndan halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tuncay Özkan, CHP'ye avukatları aracılığıyla başvurdu.

    İki buçuk yıldır tutuklu olan Tuncay Özkan daha önce İstanbul birinci bölgeden aday olmak istediğini açıklamıştı.

    Özkan cezaevinden yazdığı bir mektupta da milletvekili olma isteğinin tutukluluktan kurtulmak değil, hesap sormak amaçlı olduğunu dile getirmişti.

    Aynı davadan tutuklu gazeteci Mustafa Balbay da geçen hafta CHP'ye üye olmuştu.

    Öte yandan, Yılmaz Güney'in kızkardeşi Güzide Sayıl, oyuncu Peker Açıkalın, sunucu Mehpare Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la girdiği diyalogla gündeme gelen çiftçi Kemal Öncel, Seyhan Müzik'in sahibi Bülent Seyhan da CHP'ye aday adaylığı başvurusu yapan isimler arasında yer aldı.

    BAŞVURU SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

    CHP"de 19 Mart"ta başlayan milletvekiliği adaylığı başvuru sayısının 2 bini aştığı öğrenildi.

    Dün adaylık için başvuranların arasında avukatı aracılığıyla dosyasını teslim eden Balbay ve koruması aracılığıyla başvurusunu yapan Baykal dışında, eski DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, eski bakanlardan Mehmet Moğultay, eski Ankara Cumhuriyet Savcısı Türker Tok, sanatçı Yavuz Bingöl"ün kardeşi Efsun Bingöl, eski PETROL-İŞ Sendikası Genel Başkanı Bayram Yıldırım da yer aldı.

    Eski RTÜK üyesi Şaban Sevinç, DPT uzmanı Rahmi Aşkın Türeli, Çağdaş Hukukçular Derneği kurucularından avukat Cevat Balta, eski CHP İl Başkanı Levent Gök, eski Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız da pazartesi günü adaylık için CHP"ye başvurmuştu.

    Türkücü Muharrem Temiz ile gazeteci Ali Öztunç da milletvekili adaylığı için dün CHP"ye başvurdu. Başvuru için adaylık dosyasını alanlar arasında ise eski ANAP"lı bakan Yüksel Yalova, türkücü Yavuz Top, CHP"nin Brüksel Temsilcisi Kader Sevinç ve eski DSP miletvekili ve DİSK Başkanı Rıdvan Budak da yer alıyor.




    CHP'ye başvuru yapan sürpriz isimler Yorumları