Libya operasyonu Bursa'da protesto edildi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-23-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    03-23-2011

    Libya operasyonu Bursa'da protesto edildi

    Libya operasyonu Bursa'da protesto edildi


    Amerika ve koalisyon güçlerinin Libya'ya yönelik operasyonu, Bursa'da iki ayrı grup tarafından protesto edildi.

    İşçi Partisi'nin ardından Saadet Partisi üyeleri de saldırının bir Haçlı seferi olduğunu belirterek operasyonların durdurulması için eylem yaptı.
    İşçi Partisi Bursa İl Örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Yeni Parti, Memleket Sevenler ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleriyle birlikte Libya'ya yönelik saldırıyı kınamak için Şehreküstü Meydanı'nda toplandı. Ellerinde, "Haçlı ordusu Libya'dan defol" yazıları bulunan eylemciler adına konuşan İşçi Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Alanbel, "Gerçek gün gibi ortadadır. Emperyalist katiller Libya'da 1 aydır sürmekte olan iç çatışmalarda ölen sayısı kadar Libyalıyı bir gecelik bombardımanla katletti.

    Aynı yalanlarla Irak da işgal edilmişti. Burada 2 milyonun üzerinde Iraklı Müslüman katledildi. Aynı yalanlarla Afganistan'da da 1 milyon Müslüman öldürüldü. Haçlı emperyalizmi bin yıllık hedefine doğru yürürken şimdi de Libyalı Müslümanların kanını akıtıyor. Emperyalistlerin bu kadar iştahla Libya'ya saldırmalarının birinci sebebi, bu ülkenin zengin petrol ve doğalgaz kaynaklarıdır" ifadelerini kullandı.

    Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkanlığı üyeleri de Libya saldırısına tepki için Orhangazi Parkı'nda toplandı. Saldırının bir Haçlı seferi olduğunu kaydeden Saadet Partisi Osmangazi İlçe Başkan Vekili Sadri Topçu, "Ne Kaddafi'den ne de işgalcilerden yana olan bizler, barbar ve vahşi BM'yi ve uyuyan sözde Müslüman devletleri protesto ediyoruz" diye konuştu.







    Libya operasyonu Bursa'da protesto edildi Yorumları