Erdoğan, Şeyh Al-Khalifa'yla bir araya geldi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (15:34)   Son Mesaj: 03-23-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 535  

    03-23-2011

    Erdoğan, Şeyh Al-Khalifa'yla bir araya geldi

    Erdoğan, Şeyh Al-Khalifa'yla bir araya geldi


    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Al-Khalifa'yı Başbakanlık Merkez Binası'nda kabul etti. Görüşmede Ortadoğu'dak son gelişmeler değerlendirildi.

    Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleşen kabul 50 dakika sürdü. Görüşmede, Bahreyn'de yaşanan çatışmalar ve bölgedeki son gelişmelerin değerlendirildiği belirtildi.

    Başbakan Erdoğan, dünkü meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, Bahreyn'de devam eden olaylarla ilgili endişelerini dile getirerek, "Bahreyn'de bir mezhep çatışmasının endişesini taşıyoruz. Değişim adı altında mezhep çatışmasına dönüşmesi, bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. Bunu önlemek için yoğun bir diplomasi trafiği yürütüyoruz" demişti.
    Erdoğan, bölgedeki tüm olaylarla ilgili hiçbir ülkenin yapmadığı kadar yoğun temas trafiği yürüttüklerini de belirterek, "Sorumluluğumuzun farkındayız. Bu bölgede AK Parti iktidarı döneminde ne olursa muhakkak Hükümetimiz orada yer alacaktır, oraya tribünden bir izleyici, seyirci olarak kalmayacaktır. Bölgedeki değişimin olumlu yönde seyretmesi için yoğun gayret içindeyiz" şeklinde konuşmuştu.









    Erdoğan, Şeyh Al-Khalifa'yla bir araya geldi Yorumları