Paşa Yaşar aday oldu 'Konya merkez olsun' dedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (16:38)   Son Mesaj: 03-23-2011 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 785  

    03-23-2011

    Paşa Yaşar aday oldu 'Konya merkez olsun' dedi

    Paşa Yaşar aday oldu 'Konya merkez olsun' dedi


    Konya Milletvekili Aday Adayı Paşa Yaşar Japonya'daki depreme dikkat çekerek veri yedeklemenin ve seçilecek yerin önemine dikkat çekti Türkiye'de en uygun ilin Konya olduğunu belirtti. Teklifin ayrıntıları şöyle:

    2005-2009 yılırı arasında RTÜK üyeliği yapan şimdi ise Türk Telekom Genel Müdür Danışmanlığı yapan Paşa Yaşar, Japonya'daki depremi hatırlatarak veri yedeklemenin önemine dikkat çekti.
    Japonya"daki deprem ve tsunami veri yedeklemenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

    Konya Milletvekili Aday Adayı Paşa Yaşar Felaket durumunda dünyanın güvenli veri yedekleme merkezi olarak Konya"nın tercih edilmesi noktasında önemli bir coğrafi yapıya sahip olduğunu.

    Konya"nın bu özelliğinin önce Türkiye"de tanıtılıp kullanılması sonrada Dünyada data yedeklemesi için güvenli bir merkez olarak lansmanının yapılması gerektiğini belirtti.

    Yaşar; telekom, bankacılık, kamu sektörünün alternatif erişim sistemleri ve felaket durumlarında kullanılacak Türkiye"nin ve Dünya"nın digital verilerinin korunması sağlayacak bir yedekleme merkezi kurulması için alt yapı hazırlıklarının başlatılmasını önerdi.

    Uluslararası data yedekleme merkezlerinin yaptığı araştırmada dünya"da üç merkezin güvenli veri yedekleme alanı olarak belirlendiğini ifade eden Yaşar " Bu alanlardan en önemlilerinden birisi de İçanadolu Bölgesi'dir. İçanadolu Bölgesi'nde kriterlere uyan özellikleri taşıyan şehir altyapısına sahip olan şehrimiz Konya"dır." dedi.

    Yaşar, bu merkezin Konya"da kurulması halinde birçok banka, büyük şirketler, google, youtube, msn gibi binlerce kuruluşa ait internet veri tabanları ve birçok özel kamu kuruluşlarına ait bilgiler bu merkezde yedeklenebileceğinin altını çizdi.

    Yaşar "Aynı zamanda Konya"yı İstanbul, Ankara ve İzmir"e bağlayan ve sisteme erişimini sağlayacak güçlü fiber bağlantıları kurulacaktır. Türkiye"nin Avrupa ve dünya ile olan data bağlantısı da bu kapsamda artırılacaktır. 1 terabitlik datanın yedeklenmesi için yapılacak sistem ve alt yapı yatırımın 1000 dolar olduğu hesaplanmaktadır. Bu kapsamda yukarıda sözü edilen Banka Telekom internet şirketleri özel ve kamu kuruluşlarının Avrupa ve Asya"yı kapsayan ülkeler için stoklanan dataların toplam büyüklüğü hesapları üzerinden bakıldığında; Konya"da yapılacak Felaket durumu veri yedekleme merkezinin Türkiye pazarının %50 si Asya Avrupa pazarının yüzde onunun alınacağı düşünülürse bu durum da yaklaşık Konya"ya milyar dolar düzeyinde yatırım yapılacağı anlamına gelir. Bu proje ile Konya"da binlerce kişinin istihdamını sağlayacak yeni bir iş alanı çıkacaktır." dedi.

    Yaşar sözlerini "Ayrıca Konya kurulan bu güçlü alt yapısı, datanın burada olması avantajının yanı sıra kaliteli ucuz işçiliği ile uluslararası (Call Canter) Çağrı merkezi olmak içinde ciddi bir avantaj elde etmiş olacaktır. Konya"da Türkiye"nin en gelişmiş çağrı merkezini kurarak 10 binlerce kişinin istihdamına imkan sağlayacaktır." diyerek tamamladı.

    PAŞA YAŞAR DA ADAY

    Paşa Yaşar, 12 Haziran 2011'de yapılacak seçimlerde Konya'dan Ak Parti Aday Adayı olduğunu da açıkladı....

    Paşa Yaşar Kimdir?

    1964 Yılında Konya"nın Yunak ilçesinde doğdu, Yunak Lisesinin fen bölümünden mezun oldu.1985 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesinden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.

    1986-1996 yılları arasında PTT (Türk Telekom)"de Bilgi İşlem Sistemleri ile haberleşme sistemlerinin entegrasyonu konularında mühendis, başmühendis ve grup başmühendisi olarak çalıştı.

    1992-1994 yıllarında TMMO Makine Mühendisleri Odası Ankara Şubesi Yönetim kurulu üyesi ve Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

    1998-2002 yılları arasında PTT Genel Müdürlüğü'nde daire başkanı ve başmüdür yardımcısı olarak Türkiye"nin en geniş tahsilat ağı olan Posta Otomasyon sisteminin kurulmasını sağladı.

    2002 yılında Ulaştırma Bakanı Danışmanı oldu. 2002-2004 yılları arasında Ulaştırma Bakanlığı"nda internet kurulu üyeliği yaptı. 2003-2005 yılları arasında Aycell ve Avea'da Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

    2005 yılında TBMM Genel Kurulu tarafından RTÜK Üstkurul üyesi seçildi.4 yıl bu görevi yürüttü ve bu dönemde medya, iletişim ve yakınsama konularında çalışmalar yaptı.

    2009 yılında RTÜK üyeliği süresi dolan Paşa Yaşar, Türk Telekom Genel Müdür Danışmanı olarak çalışmaktadır. Paşa Yaşar İngilizce biliyor, evli ve iki çocuk babasıdır.




    Paşa Yaşar aday oldu 'Konya merkez olsun' dedi Yorumları