Başbakanlık: Dönenlerde radyasyon yok!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (14:58)   Son Mesaj: 03-23-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 511  

    03-23-2011

    Başbakanlık: Dönenlerde radyasyon yok!

    Başbakanlık: Dönenlerde radyasyon yok!


    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Japonya’daki deprem sonrası Türkiye’ye dönen vatandaşlarda nükleer sızıntıdan kaynaklanan bir sağlık riski oluşmadığını bildirdi.

    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Japonya"daki deprem sonrası Türkiye"ye dönen vatandaşların Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından radyasyon kontrolüne tabi tutulduğunu ifade ederek, Japonya'dan dönen vatandaşlarda bir sağlık riski oluşmadığını bildirdi.
    Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Japonya"da meydana gelen deprem ve tsunami nedeniyle, Fukushima Dai-ichi Nükleer Güç Santrali"nde oluşan sızıntı esnasında ve sonrasında Japonya"da bulunan ve Türkiye"ye dönen vatandaşların, talepleri doğrultusunda Türkiye Atom Enerjisi Kurumu tarafından radyasyon kontrolüne tabi tutulduğu belirtildi.

    Şimdiye kadar yapılan ölçümlerde, yolcularda bir sağlık riski oluşmadığı belirtilen açıklamada, radyasyon ölçümlerinin yapılmaya devam edileceği ifade edildi




    Başbakanlık: Dönenlerde radyasyon yok! Yorumları