Vural: Merkez, İzmir'e şaşı bakıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (14:34)   Son Mesaj: 03-23-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 575  

    03-23-2011

    Vural: Merkez, İzmir'e şaşı bakıyor

    Vural: Merkez, İzmir'e şaşı bakıyor


    MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural 24’üncü dönem de milletvekili aday adayı olacağını açıklarken, merkezi yönetimin "İzmir'e şaşı baktığını" ileri sürdü.

    MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Vural toplantıda 24"üncü dönem için milletvekili aday adayı olacağını açıklayarak, adaylığının gerekçesini şu sözlerle anlattı:
    "MHP İzmir Milletvekili olarak şerefle temsil ettiğim bu görevi devam ettirmek amacıyla MHP İzmir birinci bölgeden aday adaylığımı koymuş bulunmaktayım. Aday oldum çünkü Türkiye"nin MHP"ye ihtiyacı var. Türkiye"nin İzmir"de İzmirli"nin duruşunun TBMM"de temsiline ihtiyacı var. Kritik bir kavşaktayız. İnsanlarımızın yoksullaştırıldığı, vatandaş olmaktan çıkarıldığı, milli kimliğimizin ayrıştırıldığı, bir ülkede artık bu gidişe dur demenin vakti gelmiştir."

    -MERKEZİ YÖNETİME ELEŞTİRİ-

    MHP"nin 1999-2002 yılları arasında İzmir"de yaptığı hizmetlerin dışında İzmir"in ne yerel ne de merkezi yönetimden hak ettiğini alamadığını dile getiren Vural şunları söyledi:

    "İzmir"e şaşı bakan bir merkezi yönetim vardır. AKP İzmir"e hizmet etmemiştir. İzmirli ayrımcılığın son bulmasını istiyor, başka bir şey istemiyor. Bugün geldiğimiz noktada İzmir"in 2002 yılında toplam yatırımlar içindeki payı yüzde 2,8 iken 2009 yılında bu pay 1,4"e düşmüştür. Buna rağmen utanmadan sıkılmadan İzmir"e laf atıyorlar, Hüseyin Çelik geliyor laf atıyor, bir diğeri geliyor laf atıyor. Sayın Başbakan 6 Mart"ta Ege Sanayici ve İş Adamları Derneği"nde (ESİAD) konuşma yaptı, alkışladılar. Efendim İzmirli hak ettiğini alamıyormuş doğru değilmiş gibi laflar söyledi. Neden kimsenin gıkı çıkıp da gerçeğin böyle olmadığını söylemiyor. Kul musunuz siz?"

    -"BAŞBAKAN EXPO"YA YEŞİL IŞIK YAKTI DA HİKMET Mİ BUYURDU"-

    MHP"li Vural Başbakan Erdoğan"ın 6 Mart"taki konuşmasında İzmir"in 2020 EXPO adaylığına ilişkin "yeşil ışık yaktığı" sözlerine de tepki göstererek, "Başbakan EXPO adaylığı konusunda bile kalkıp Ankara da aday ama bir bakalım diyor, kalkıp 'efendim hikmet buyurdu' İzmir"in ismini geçirdi diyorlar. EXPO için 'İzmir"e yeşil ışık yaktı' diyorlar, sanki yeşil ışığı yakan kendisi. Hikmet mi buyur yahu? Ne hikmeti buyurdu, İzmir"in adaylığı konusunda ne söyledi ki İzmir"e haksızlık yapıldı dedi sadece. Peki onlar değil miydi "Türkiye artık sözü her yerde dinlenen bir ülke oldu" diyen. EXPO"da neden bu desteği alamadınız peki" diye konuştu.

    İzmir"in kimsenin kulu olmadığını söyleyen Vural yerel yönetimin de İzmir"e hak ettiğini vermediğini ileri sürdü. Vural, "İzmirliler, burayı kendi kalesi zannedenlere oyunu vermiş ama hak ettiğini alamamıştır. İzmir hiç kimseye mahkum ve mecbur değildir" dedi.




    Vural: Merkez, İzmir'e şaşı bakıyor Yorumları