İyimaya sil baştan Anayasadan yana   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (14:37)   Son Mesaj: 03-23-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    03-23-2011

    İyimaya sil baştan Anayasadan yana

    İyimaya sil baştan Anayasadan yana


    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, TÜSİAD'ın anayasa önerisini değerlendirdi. İyimaya, Sil baştan, sıfır anayasa önerisinin doğru olduğunu söyledi.

    TÜSİAD'ın bugün bazı gazetelere yansıyan yeni anayasa önerisi TBMM'de milletvekillerinin gündemindeydi. Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan İyimaya, sivil toplum kuruluşlarından herhangi birinin, anayasa konusunda proje, taslak üretmesinin takdir edilecek bir olay olduğunu söyledi.
    İyimaya, "Sil baştan, sıfır anayasa önerisi doğru" ifadesini kullandı. Darbe dönemi anayasalarının yürürlükten kaldırılması, toplumsal sözleşmeye dayalı bir anayasa olması gerektiğini vurgulayan İyimaya, ''Bu toplumsal sözleşme İyimaya'nın, TÜSİAD'ın dediği gibi değil, milletin dediği gibi olmalı. Onun için toplumsal sözleşmede millet iradesini arayan, 1960 Anayasası'nda o yapıldı, anket çalışmalarının yapılması lazım'' dedi.

    İyimaya, öneriye olumlu yaklaştığını, içerik değerlendirmesinin ise milletin iradesi ortaya çıktıktan sonra yapılması gerektiğini belirtti.







    İyimaya sil baştan Anayasadan yana Yorumları