Tuncel'in tokatına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (13:36)   Son Mesaj: 03-23-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    03-23-2011

    Tuncel'in tokatına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum

    Tuncel'in tokatına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın hazırladığı yeni anayasa çalışmasıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunurken, BDP'li Tuncel'in polise tokat atmasını ise ilk kez değerlendirdi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜSİAD'ın hazırladığı yeni anayasa çalışmasıyla ilgili olarak, ''Biz Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilebileceğini düşünmüyoruz. Bunu doğru da bulmuyoruz'' dedi.
    Kılıçdaroğlu, Ankara'da, Cevizlidere Caddesi'nde bulunan 75. Yıl Dinlenme ve Bakımevini ziyaret ederek, tek tek tokalaştığı yaşlılarla görüştü.

    Bakımevini Yaşlılar Haftası dolayısıyla ziyaret ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, bakımevini ilk kez ziyaret ettiğini, ancak bundan sonra daha sık geleceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, yaşlıların Türkiye'nin kalkınması ve çağdaşlaşmasında önemli katkıları olduğunu anlattı.

    Konuşması sırasında mikrofonun bozulması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Türkiye'yi düzeltme azmimiz gibi buranın mikrofon sistemini de düzeltmemiz lazım'' diye espri yaptı.

    Türkiye'nin yaş ortalamasının 29 olduğunu ve Türkiye'nin çok genç nüfusa sahip olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, ''Ama bu genç nüfusu vareden sizlersiniz'' dedi.

    Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından bakımevini gezerek, Bakımevi Müdürü Bülent Pişi'den bilgi aldı.

    Kılıçdaroğlu, bakımevinde kalan eski öğretim üyelerinden Mürüvvet Bilen'i de kaldığı odada ziyaret etti. Bilen, ziyaret sırasında Kılıçdaroğlu'na, üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması çalışmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Kılıçdaroğlu da her görüşe saygı duyduklarını ancak özgürlüklerden yana olduklarını söyledi.

    Kılıçdaroğlu, bakımevinden ayrılışı sırasında ise gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

    Bir gazetecinin TÜSİAD'ın hazırladığı yeni anayasa taslağındaki ''Anayasa'da değiştirilemez madde yer almaması'' önerisinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, ''Biz Anayasa'nın değiştirilemez maddelerinin değiştirilebileceğini düşünmüyoruz. Bunu doğru da bulmuyoruz. Ama ülkemizde demokrasi ve özgürlük var, insanlar düşüncelerini özgürce dile getirebilirler. Anayasa'nın değiştirilemez maddeleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu idaresidir, o iradeye de hepimizin saygı duyması gerekir'' dedi.

    Başka bir soru üzerine, BDP milletvekillerinin polise karşı tutumlarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu, polisin zor koşullarda görev yapan kamu görevlileri olduğunu ifade ederek, ''Zaman zaman biz de polisten şikayetçi oluyoruz ama polise şiddet uygulamak, ona tokat atmak doğru değildir. O bir kamu görevlisi, görevini yapıyordur. Görevinde aksaklıkları, yanlışları olabilir ama bütün bunları dikkate alarak ona saygı göstermemiz gerekiyor'' diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretiyle ilgili olarak da ''Sayın Dışişleri Bakanı herhalde kamuoyuna yansımayan konularda bilgi verecektir, kendisini dinleyeceğim'' dedi.

    ''BANA ULAŞAN HERHANGİ BİR TEBLİGAT YOK''

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Davutoğlu ile görüşmeyi reddetmesini nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, ''MHP'nin kendi sorunu, ona bir şey diyemem'' diye konuştu.

    Kılıçdaroğlu, İklim Bayraktar'ın iddialarıyla ilgili olarak ifade vermesi için kendisine tebligatın ulaşıp ulaşmadığı sorusuna, ''Bana ulaşan herhangi bir tebligat yok'' yanıtını verdi.

    ''Ulaşırsa ifadeye gidecek misiniz'' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, ''Hayır'' dedi.




    Tuncel'in tokatına Kılıçdaroğlu'ndan ilk yorum Yorumları