CHP'de başvuru sayısı 3 bini aştı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (13:38)   Son Mesaj: 03-23-2011 (13:38)    Cevap: 0    Gösterim: 762  

    03-23-2011

    CHP'de başvuru sayısı 3 bini aştı

    CHP'de başvuru sayısı 3 bini aştı


    CHP'de milletvekili genel seçimlerine yönelik aday adaylığı sürecinin beşinci gününde, başvuru sayısı 3 bini aşarken, başvuru sırasında aday adaylarından ''Etik sözleşmesi''nin yanı sıra hazırlanan anketi doldurmaları da isteniyor.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, CHP'de 19 Mart Cumartesi günü başlayan aday adaylığı süreci nedeniyle genel merkezin giriş katında bulunan bankolarda başvurular kabul ediliyor.
    Sabah saatlerinden itibaren büyük bir yoğunluğun yaşandığı genel merkezde, aday adayları başvurularını yapıyor.

    25 Mart Cuma günü sona erecek başvurularda erkek aday adaylarından 3 bin, kadın adaylardan 2 bin, engellilerden ise 500 lira alınıyor. Şu ana kadar, başvuruda bulunan aday adayı sayısının ise 3 bini aştığı belirtiliyor.

    Aday adaylarından, başvuru dosyalarında adli sicil belgesi, fotoğraf, yeterlilik belgesi evraklarının yanı sıra başvuru sırasında kendilerine verilen ''Etik sözleşmesi'' ve ''Anket Formu''nu da doldurmaları isteniyor.

    -''BİREYSEL ÇIKARIN DEĞİL, EKİP BAŞARISININ PEŞİNDE KOŞACAĞIMA...''

    Aday adaylarına verilen verilen ve imzalamaları istenilen ''Etik sözleşmesi''nde, ''CHP milletvekili aday adayı olarak, bilerek, doğru olmayan veya yanıltıcı herhangi bir açıklama yapmayacağıma, tutum ve davranışlarımla her zaman örnek olacağıma...Tüm partililerimin çabalarını ve katkılarını tanıyıp, takdir ederek, bireysel çıkarın değil, ekip başarısının peşinde koşacağıma...'' şeklinde ifadeler yer alıyor.

    ''Partimle ilgili görevlerimi yerine getirirken kişisel çıkarlarımla partimin çıkarlarını karşı karşıya getirmemek için özen göstereceğime...Partimle ilgili görevlerimi yerine getirirken yurttaşların haklarını savunacağıma; bu amaç ile yolsuzluklarla ve adaletsizliklerle mücadele edeceğime...'' gibi ifadelerinde yer aldığı sözleşme, ''Partimle ilgili görevlerimi yerine getirirken, partimin ve partim aracılığıyla milletimin, sosyal, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin çıkarlarını diğer tüm değerlerin üzerinde tutacağıma ve milletimizin çıkarlarını zarara uğratacak tüm davranışlardan kaçınacağıma özgür irademle söz veriyorum'' diye tamamlanıyor.

    -''KONUŞURKEN NELERE DİKKAT EDERSİNİZ?''-

    Anket formunda ise doğum yeri, medeni hali, eğitim durumu gibi kişisel bilgilerin yanında dikkat çekici sorular yer alıyor.

    Meslekle ilgili sorularda ise aday adaylarına ''Kaç yıldır aynı işi yapıyorsunuz?, en son işinizde kaç yıl çalıştınız'' şeklinde sorular soruluyor.

    Aday adaylarının partideki üye süreleri ve görevlerinin de sorgulandığı ankette, ''Milletvekili olmak için uygun olduğunu 3 cümle ile açıklayabilir misiniz?'' sorusu da yöneltiliyor.

    Ankette ayrıca ''Daha önce CHP dışında bir partiden aday oldunuz mu?'', ''Partiden beklentileriniz nedir?'', ''Partinin öncelikle çözmesi gereken 3 sorun nedir?'', ''Konuşurken nelere dikkat edersiniz?'' şeklinde sorular da yer alıyor.




    CHP'de başvuru sayısı 3 bini aştı Yorumları