Yaşlılar parti programlarına girmek istiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-23-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    03-23-2011

    Yaşlılar parti programlarına girmek istiyor

    Yaşlılar parti programlarına girmek istiyor


    Yaşlılık Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Nuran Akdemir, Türkiye’de yaşlılık sorunlarının giderek artmakta olduğunu savunarak, yaşlılara yönelik politikaların oluşturulması gerektiğini söyledi.

    Yaşlılık Platformu Koordinatörü Prof. Dr. Nuran Akdemir, Türkiye"de yaşlılık sorunlarının giderek artmakta olduğunu savunarak, yaşlı hakları ve ulusal düzeyde yaşlılara yönelik sağlık ve sosyo-ekonomik politikaların oluşturulmasında yasa yapıcı ve uygulayıcılarla sivil toplum kuruluşlarının koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini söyledi.
    Türkiye"nin yaşlılık konusunda ortak sesi olmak amacıyla sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yaşlılık alanında çalışan meslek grupları gibi 37 farklı kurum ve kuruluşun katılımıyla kurulan Yaşlılık Platformu"nun Koordinatörü Akdemir yaptığı yazılı açıklamada, sanayileşme, teknolojik gelişmeler, aile yapısının değişmesi ile geniş aile yapısının yerini çekirdek aileye bırakması, kadının çalışma hayatına girmesi, sağlık alanındaki gelişmeler gibi yaşam kalitesini yükselten değişiklikler nedeniyle yaşlı popülâsyonun arttığını, özellikle Türkiye"de yaşlılık sorunları giderek çoğaldığını savundu.

    Yaşamın her alanında yaşlı bireylerin yaşamını kolaylaştıracak yasaların çıkartılması gerektiğini ve ilgili bakanlıklar, dernekler ve akademisyenlerin birlikte çalışarak; siyasi partilerin, hükümet programlarında, yaşlılara yönelik köklü ve tutarlı çözümlerin yer almasını sağlaması zorunluluğu bulunduğunu söyleyen Akdemir, "Bu koordinasyonun sağlanması için ilgili bir birimin SHÇEK"ten bağımsız olarak ivedilikle oluşturulması gerekmektedir" dedi.

    -"PARTİ PROGRAMLARINDA YAŞLI OLGUSUNA YER VERİLSİN"-

    Seçim öncesinde özellikle Siyasi Partilerin, Türkiye"nin geleceğini oluşturan yaşlılıkla ilgili gerekli çalışmaları ve planlamaları yapması gerektiğini ve parti programlarında konuya yer vermesi gerektiğini söyleyen Akdemir, "Yaşlı bireylerin yaşamı daima toplumsal gündemde tutulmalı, yaşlı bireylerin sağlıktan barınmaya, sosyal koşullardan yasal hak ve güvencelere kadar tüm sorunlarına köklü ve organize çözümler üretilmelidir. Yaşlılık platformu, multi-disipliner ekibi ile üzerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye ve kamu ile sağlıklı işbirliklerine imza atmaya daima hazırdır" diye konuştu.




    Yaşlılar parti programlarına girmek istiyor Yorumları