Fabrika atıklarından sahte çay ürettiler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (12:04)   Son Mesaj: 03-23-2011 (12:04)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    03-23-2011

    Fabrika atıklarından sahte çay ürettiler

    Fabrika atıklarından sahte çay ürettiler


    Antalya’da çay fabrikalarının atıklarından sahte çay üreten çete çökertildi. Operasyonda 6 kişi gözaltına alınırken, insan sağlığına zararlı olduğu belirlenen 17 bin ton sahte çay ele geçirildi.

    Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro ekipleri, ihbar üzerine düzenledikleri operasyonda, sahte çay üretimi yaptığı iddia edilen A.E., G.Ü., İ.B., H.P., A.D. ve S.F.'yi gözaltına aldı. Zanlıların, sahte çay üretmek için Karadeniz bölgesindeki çay fabrikalarının üretim atıklarını Antalya"ya getirdikleri tespit edildi.
    Zanlıların, üretim artığı ve çöpe atılacak çayların içerisine karbonat ve Doğu illerinden getirdikleri kaçak çayları karıştırarak sahte çay elde ettikleri öne sürüldü. Şüphelilerin, elde ettikleri sahte çayları da piyasaya sürmek için bunları daha önceden üretimine son vermiş ve bilinen markaların ambalajlarını kullandıkları belirlendi. Yetkililer, zanlılar tarafından üretilen atık ve çöpe atılan çaylardan elde edilen sahte çayların insan sağlığına zararlı olduğu bilgisini verdi.

    Zanlıların üretim yaptığı depoya baskın düzenleyen mali polis, 115 bin 477 adet değişik markalara ait hologram, 99 bin 225 adet boş çay ambalajı, 73 çuval dökme çay, 1 adet çay eleme makinesi, 5 koçan fatura ve sevk irsaliyesi, 2 bin 455 adet 500 gramlık değişik markalarda çay, 11 bin 860 adet 1 kilogramlık değişik markalarda çay ve 500 kutu sallama çay ele geçirildi.

    Emniyette sorguları tamamlanan 6 zanlı, "556 Sayılı Markalar ile Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda ve İlaç Ticareti' kanunlarına muhalefetten adliyeye sevk edildi.




    Fabrika atıklarından sahte çay ürettiler Yorumları