Irmak taştı araçlar su içinde kaldı-   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (12:57)   Son Mesaj: 03-23-2011 (12:57)    Cevap: 0    Gösterim: 683  

    03-23-2011

    Irmak taştı araçlar su içinde kaldı-

    Irmak taştı araçlar su içinde kaldı-


    Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Kızılırmak'ın kıyısında faaliyet gösteren bir kum ocağına ait park halindeki iş makineleri, ırmağın taşması sonucu suyun içerisinde kaldı.



    İlçeye bağlı Orta Topaç Köyü yakınlarında, Kızılırmak'ın kıyısında faaliyet gösteren kum ocağına ait park halindeki 18 iş makinesinden 6'sı, yağışlar ve kar suları sonucu su seviyesi yükselen Kızılırmak'ın suları içinde kaldı.
    Kum ocağını işleten 52 yaşındaki Ramazan Caymaz, bu alandan Şarkışla, Gemerek, Altınyayla, Kayseri ve Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine kum ikmali yaptığını, 16 kişiyi istihdam ettirdiğini belirterek, ''6 yıldır aynı yerde bu işi yapıyorum, bugüne kadar böyle bir şey yaşamadım'' dedi.

    Kum ocağının yaklaşık 150 metre ilerisinde, 2007 yılında yapımına başlanan Saraç Bendi Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatındaki beton bentlerin üzerinden taşan azgın suların, iş makinelerinin etrafını kapladığını anlatan Caymaz, suların içinde kalan iş makinelerinin bulundukları yerden çıkarılması ve uğradığı zararın karşılanması konusunda yetkililerden yardım istedi.




    Irmak taştı araçlar su içinde kaldı- Yorumları