MMP lideri Yılmaz: NATO kararı izah edilmeli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (11:38)   Son Mesaj: 03-23-2011 (11:38)    Cevap: 0    Gösterim: 559  

    03-23-2011

    MMP lideri Yılmaz: NATO kararı izah edilmeli

    MMP lideri Yılmaz: NATO kararı izah edilmeli


    Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO tarafından alınan Libya kararını izah etmesi gerektiğini söyledi.

    Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Hükümetin Libya politikasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan"ın Amerika"nın bölgedeki maskesi yapıldığını iddia eden Yılmaz, "Amerika kendi giremediği yerlere Müslüman maske ile girmenin hesabı içinde. Bunun adına da hami devlet deniyor" dedi. Yılmaz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
    "Başbakan NATO kararının ne anlama geldiğini hami devlet kavramının açılımını yapmak zorundadır. Amerika Müslüman ülkelerde kendi nefretini gizlemek için Türk yüzünü kullanmak istiyor. Milliyetçi ve Muhafazakar Parti olarak Amerika ve İsrail ile Türk menfaatleri ekseni dışında herhangi bir ilişki kurulmasına müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isteriz. Bölge Türkiye ile istikrara kavuşacaktır. Amerika da İsrail de bunu çok iyi biliyor. Ama bu sefer bu işleri geçmişte olduğu gibi ucuza kapatamayacaklarını anlamaları lazım. MMP olarak biz ülkemizin artık kullanılmasına müsaade etmeyeceğiz."




    MMP lideri Yılmaz: NATO kararı izah edilmeli Yorumları