Apartmanda gaz patlaması: 3 yaralı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (10:06)   Son Mesaj: 03-23-2011 (10:06)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    03-23-2011

    Apartmanda gaz patlaması: 3 yaralı

    Apartmanda gaz patlaması: 3 yaralı


    Konya'nın Meram ilçesinde 5 katlı bir binada gaz sıkışması sonu patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle harabeye dönen dairedeki 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulansla hastaneye kaldırıldı.

    Patlamanın şiddetiyle harabeye dönen dairenin kapı ve pencereleri kasalarıyla birlikte parçalanıp geniş bir çevreye saçıldı. Etrafa fırlayan parçalar nedeniyle de çevredeki binaların camları kırıldı.

    Olay, saat 02.30'sıralarında merkez Meram ilçesi Kozağaç Mahallesi Nakışlar Sokak No:4 Park Apartmanı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece uyanan ve mutfağa giren ev sahibi Nurettin Çolak'ın (46), lambayı yakmak için elektrik düğmesine basmasıyla birlikte şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte harabeye dönen evin kapı ve pencereleri kasalarıyla birlikte parçalanarak geniş bir alana saçıldı. Büyük paniğe neden olan patlama nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulans sevk edildi.
    Yaşanan korku sebebiyle bina sakinleri kısa sürede evlerinden çıkarak sokağa döküldü. Patlamada yaralanan Nurettin Çolak, binaya giren sağlık görevlileri ve itfaiye tarafından dışarıya çıkarıldı.

    Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Nurettin Çolak, komşular tarafından dışarıya çıkarılan eşi Emine Çolak (45) ve kızı Raziye Çolak (11) ile birlikte hazır bekleyen ambulansa alındı. İlk müdahaleleri ambulansta yapılan yaralılar, Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlamanın şiddetiyle evin büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelirken, üst ve alt katlarla birlikte karşı dairede de zarar meydana geldi.

    Perdelerin sokakta bulunan elektrik tellerine asılı kaldığı patlamada, çevreye saçılan parçalar nedeniyle yakınlarda bulunan binaların camları zarar gördü. Patlamayla birlikte polis geniş güvenlik önlemi alındı. Evde yapılan ilk incelemede patlamanın, mutfakta açık unutulan ocaktan sızan gazın neden olduğu tespit edildi. Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan mahalle sakinleri, olayın şokunu üzerlerinden attıktan sonra evlerine girebildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.






    Apartmanda gaz patlaması: 3 yaralı Yorumları