Yurt genelinde yağış bekleniyor / HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (09:54)   Son Mesaj: 03-23-2011 (09:54)    Cevap: 0    Gösterim: 483  

    03-23-2011

    Yurt genelinde yağış bekleniyor / HARİTALI

    Yurt genelinde yağış bekleniyor / HARİTALI


    Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun büyük bölümünde yağış beklenirken, hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik olmayacak. İl il hava sıcaklıkları ise şöyle;

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü"nce yapılan son değerlendirmelere göre, Batı Karadeniz kıyıları (Zonguldak, Bartın, Düzce, Sinop, İnebolu)Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Yozgat, Sivas, Kayseri), Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak), Batman, Siirt, öğleden sonra Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur), Muğla, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak ile gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
    Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edecek.

    Rüzgar, Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı (10)

    ANKARA: Parçalı bulutlu (9)

    İZMİR: Parçalı bulutlu (14)

    ADANA: Parçalı ve az bulutlu (19)

    ANTALYA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı ilçeleri (Kemer, Finike, Kaş, Kumluca, Elmalı, Korkuteli) başta olmak üzere çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (21)

    SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (9)

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (6)

    DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (15)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Yapılan son değerlendirmelere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra Sakarya, gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

    EGE: Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Muğla, Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevreleri kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

    AKDENİZ: Az bulutlu, batı kesimleri parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olarak geçecek.

    İÇ ANADOLU: Parçalı, doğu kesimleri çok bulutlu Yozgat, Kayseri ve Sivas çevreleri aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı olarak geçecek.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu çevreleri öğleden sonra hafif yağmurlu geçecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve sağanak, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve sabah saatlerinde kar şeklinde olacak. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari ve Şırnak) aralıklı karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı geçecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, Batman ve Siirt çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.




    Yurt genelinde yağış bekleniyor / HARİTALI Yorumları