İlhan Kesici, 13 Haziran'ı bekliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (09:37)   Son Mesaj: 03-23-2011 (09:37)    Cevap: 0    Gösterim: 656  

    03-23-2011

    İlhan Kesici, 13 Haziran'ı bekliyor

    İlhan Kesici, 13 Haziran'ı bekliyor


    Seçimlere girmeyen ve arayış içinde olanlar 13 Haziran’ı bekliyor. Hesaplarını 12 Haziran’da yapılacak seçim sonuçlarına göre yapan 13 Hazirancılar sandıktan çıkacak sonuca göre hareket edecek.

    Sağda ve solda yer alan bazı gruplar 12 Haziran"da sandıktan çıkacak sonuca kitlendi. Seçim sonuçlarına göre tavır alacak olan 13 Hazirancılar yeni bir siyasi hareket için kolları sıvayacak. Bu gruplara listelerde yer almayan ya da listelerdeki yerlerini beğenmeyen küskünlerin de destek vermesi bekleniyor.
    -MERKEZ SAĞDA YENİ BİR PARTİ İÇİN HAZIRLIK YAPILIYOR-

    Meclis"e CHP"den giren, ancak bir süre sonra yollarını ayıran ve bağımsız milletvekili olarak yola devam etme kararı alan İlhan Kesici, 12 Haziran seçimlerinde aday olmayacak. 13 Haziran"ı beklediğini ve merkez sağda yeni bir oluşum başlatacaklarına dikkat çeken Kesici, "13 Haziran"ı bekliyorum. Seçimlerden sonra yeni bir siyasi pozisyon alacağım. 13 Haziran veri olacak, gösterge olacak" dedi

    ANKA"nın sorularını yanıtlayan İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici, "Yeni Türkiye, yeni merkez sağ" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, "13 Haziran"da yeni bir Türkiye çıkar. Siyasi partilerin durumu ortaya çıkar" dedi.

    -YENİ YAPIDA ILIMLI MERKEZ SOL VE ILIMLI MERKEZ SAĞ OLACAK-

    İlhan Kesici"nin başını çektiği yeni oluşumda ılımlı merkez sol, ılımlı merkez sağ bir arada olacak ve Cumhuriyetçi hassasiyetlere vurgu yapılacak. 13 Haziran"da yeni bir oluşum için start vereceklerini ifade eden İlhan Kesici, söz konusu yapıyı şöyle anlattı:

    "Siyasi tabloda eksiklik olan; merkez sağ. Merkez sağ eskidi, kadroları eskidi. Yeni bir söylem, yeni kadrolar, yeni bir merkez, bunun inşası olacak. Demokrat Parti merkez sağ harekettir, ancak çok eskimiş bir haldedir. AKP ve MHP merkez sağ olabilirdi, ama öyle bir niyetleri görünmüyor. Kadroları çok keskin ideolojik yapıdan geliyor."

    -YENİ OLUŞUMDA CUMHURİYETÇİLİK VURGUSU OLACAK-

    Merkez sağdaki yeni oluşumda Cumhuriyetçi hassasiyetlere vurgu yapacaklarının altını çizen Kesici, "Türkiye"de ileri kutuplaşma oldu. Bunun devam etmemesi lazım. Aşırı kutuplaşmaya gidildi. Bu kutuplaşmanın normalize çekilmesi istikametinde ılımlı merkez sol, ılımlı merkez sağ bunların bir araya gelmeleri Türkiye"nin kutuplaşmasını azaltır. Çok faydalı olur" dedi.




    İlhan Kesici, 13 Haziran'ı bekliyor Yorumları