Hastanede menenjit paniği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (06:07)   Son Mesaj: 03-23-2011 (06:07)    Cevap: 0    Gösterim: 780  

    03-23-2011

    Hastanede menenjit paniği

    Hastanede menenjit paniği


    Mersin'de özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan 10 kadında menenjit mikrobu tespit edildi. İlk açıklama: Enfeksiyona neden olabilecek araç gereç ortadan kaldırıldı.

    Mersin'de özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan bazı kadınlara menenjit mikrobu bulaştığı iddia edildi. Hastalardan 6'sı Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınırken 4'ü başka hastanelere sevk edildi. Şüpheli hastanenin ameliyathanesi de kapatıldı.

    Menenjit mikroplarının ameliyat sırasında hastaneden mi yoksa yapılan iğnelerden mi bulaştığı araştırılırken İl Sağlık Müdürlüğü olayla ilgili soruşturma başlatarak enfeksiyondan dolayı hastanenin bütün ameliyathanesini kapattı. Mersin'de özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra taburcu olan bazı kadınlarda baş ağrısı, ateş ve bulantı görüldü. Enfeksiyon kaptıkları anlaşılan hastalar Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastalardan 6'sı burada tedavi altına alınırken yer olmaması nedeniyle 4 hasta başka hastanelere sevk edildi.
    'BAŞI AĞRIDI, HASTANEYE GİTTİK'
    Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören hastalardan Selma Karaoğlu'nun eşi Mehmet Karaoğlu, bu ayın 11'inde eşinin özel hastanede sezaryenle doğum yaptığını söyledi. Sezaryenden sonra başağrısı şikâyeti ile doğum yaptığı hastaneye başvurduklarını ifade eden Karaoğlu, "Beyin tomografisi çekildi. Belinden tekrar su alındı. Menenjit tespit edildi. Şu anda yatıyor" diye konuştu.

    CİHAN




    Hastanede menenjit paniği Yorumları