Polis, BMW ve Subaru'nun peşinde!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-23-2011 (04:59)   Son Mesaj: 03-23-2011 (04:59)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    03-23-2011

    Polis, BMW ve Subaru'nun peşinde!

    Polis, BMW ve Subaru'nun peşinde!


    İmajını yenilemek ve hızını artırmak isteyen Emniyet Müdürlüğü son model lüks araçların peşine düştü. 10 yılda tüm filosunu yenilemeyi planlayan kurum, Nissan, BMW, Subaru gibi markaları yakın takibe aldı.

    Sevda Yüzbaşıoğlu'nun haberi

    Son model lüks otomobiller polislerin yakın takibinde... Ancak polisler, bu araçlarla işlem yapmak için değil, direksiyonlarına geçmek için ilgileniyor! Emniyet Müdürlüğü bir yandan yeni teknolojilerle hızını artırmak, diğer yandan da imaj yenilemek için lüks araçları bünyesine katıyor. Aralarında Mini Cooper, Nissan, Subaru gibi araçların olduğu 30 bin araçlık emniyet filosunun yüzde 56'sı 0-5 yaş arası araçlardan oluşuyor. Önümüzde 10 yıl içinde filonun tamamen yenilenmesi planlanıyor.
    HİBE EDEN EDENE
    Yıllardır Renault, Tofaş ve Ford'un modellerini kullanırken görmeye alıştığımız emniyet güçleri lüks otomobil markalarının peşine düştü. Son teknoloji performans ve arazi araçları emniyet güçlerinin yakın ilgi alanına girerken, şirketler de bu fırsatı kaçırmıyor. Araçların polisler tarafından kullanılmasını tanıtım için kaçırılmaz bir fırsat olarak gören bir çok şirket, emniyete araçlarını hibe etmek için sıraya girdi. BMW'nin distribütörü Borusan Otomotiv geçtiğimiz aylarda İstanbul Emniyetine 3 adet Mini Cooper hibe ederken, Nissan da 4 adet Nissan Juke cip hibe etti. Geçtiğimiz yıl emniyet bünyesine katılan 2.410 araçtan, 884 tanesi hibe yoluyla alındı.

    EDİRNE, SUBARU'YU SEVDİ
    Sadece İstanbul değil, diğer şehirlerde lüks araç furyasından nasibini alıyor. Geçtiğimiz yıllarda bünyesine 2 adet Subaru Impreza katan Edirne Emniyeti, araçların devamı için düğmeye bastı. Daha önceki araçları emniyete satan yetkili bayii, bu konuda görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Subaru Yetkili Bayii Beka Otomotiv Ortağı Mesut Üstündağ, "Türkiye genelinde 10 valilik araçlarımızı kullanıyor. Edirne'de 2 adet var, şu anda bunların devamı için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.

    Filonun yüzde 56'sı beş yaşından genç
    * Emniyetin 30 bin 611 araçtan oluşan filosunun % 56'sı 0-5 yaş arası araçlardan oluşuyor.
    * Filonun %24'ü 10 yaş ve üzerinde. %20'si ise 5-10 yaş arasında.
    * 2010 yılında polis merkezlerinin fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve ihtiyacı olan teçhizat, malzeme ve araçların alımı için 81.2 milyon lira harcandı.

    Emniyet Müdürlüğü otomotivcinin iştahını açtı
    Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Avrupa standartlarını yakalamak için aldığı tüm filoyu yenileme kararı otomotiv bayileri arasında heyecan yaratıyor. Kamu kuruluşları, 2011'de 12'si güvenlik önlemli makam aracı olmak üzere 4 bin 898 adet yeni taşıt satın alacak. 2011 yılında en fazla taşıt alımını da 1.132 araçla Sağlık Bakanlığı gerçekleştirecek. Sağlık Bakanlığı'nı 50'si binek otomobil olmak üzere 777 taşıtla Emniyet Genel Müdürlüğü izleyecek. Emniyet Müdürlüğü 30 bin 311 adet araçla Türkiye'de en fazla araca sahip olan kamu kurumu olarak ilk sırada yer alıyor

    Toros'lu günler mazide kaldı
    1989 yılında piyasaya sürülen Renault Toros araçlar o dönemki jandarmanın ve emniyet güçlerinin gözdesiydi. İsmi, yüksek çekiş gücünün simgesi olarak, Toros Dağları'ndan esinlenerek konmuştu.

    SABAH




    Polis, BMW ve Subaru'nun peşinde! Yorumları