Vali atandığı ili gizlice gidip inceleyince   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-23-2011 (00:56)   Son Mesaj: 03-23-2011 (00:56)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    03-23-2011

    Vali atandığı ili gizlice gidip inceleyince

    Vali atandığı ili gizlice gidip inceleyince


    "Kütahya'ya ilk geldiğimde protokol ile karşılansaydım ilçeleri 12 günde ancak bitirirdim" diyen Vali Kenan Çiftçi, ile nasıl geldiğini ve yaptırdığı anketle ilgili ilginç açıklamalar yaptı.

    Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, halkın beklentilerinin belirlenmesi amacıyla il genelinde anket çalışması yaptırdığını açıkladı.
    Katıldığı bir televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulunan Vali Çiftçi, Kütahya'nın aslında kalkınmış il olduğunu dile getirdi.

    Çiftçi, "Kütahya"ya ilk geldiğimde protokol ile karşılansaydım ve tüm ilçeleri protokolle gezseydim 12 günde anca bitirirdim. Oysa ben bilmediğim, tanımadığım yeri yönetmek istemediğimden kimseyle tanışmadan, kimseye de söylemeden 2 günde tüm ilçeleri gezdim. Kütahya"nın geneli hakkında yüzeysel de olsa bilgilenerek valilik koltuğuna oturdum" dedi.

    Çiftçi, Kütahya"nın aslında gelişmiş bir il olduğunu ama bunun yanında eksikliklerinin de bulunduğunu belirtti. Vali Çiftçi, inanç turizminden kaplıca turizmine, madenlerinden tarımına, çinisinden leblebisine Kütahya"da tanıtıma ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

    "TAKIM RUHU İLE ÇALIŞMALIYIZ"

    Bank Asya takımlarından TKİ Tavşanlı Linyitspor"un da Kütahya"nın marka kent olmasında önemli bir katkı sağlayacağını anlatan Vali Çiftçi, TKİ Tavşanlı Linyitspor-Diyarbakırspor maçının ilk yarısını seyrettiğini, ikinci yarısında ise oğlunun ziyarete geldiğinden dolayı maçtan ayrıldığını söyledi. Vali Kenan Çiftçi Kütahya"da aşılamayacak hiç-bir sorun görmediğini, Kütahya"nın takım olarak görevini yapması halinde çok önemli mesafeler katedilebileceğini ifade etti. Çiftçi, valilik olarak Kütahya ve ilçelerinde önemli konularda anket yaptırdığını, halkın beklentileri yönünde bir yıl icraat gösterdikten sonra bu anketi yeniden tekrarlattıracağını aktardı.

    "KİTAP OKUMAZSAM KENDİMİ YENİLEYEMEM"

    Vali Çiftçi, sabahları saat 04.30 - 5.00 gibi uyandığını, spor yerine yürüyüş yaptığını, kitap okumayı çok sevdiğini ancak 2,5 aydır fazla vakit bulamadığını belirterek, kitap okuyamadığı taktirde kendisini yenileyemeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

    Herkese günde en az birkaç sayfa kitap okumayı öneren Vali Çiftçi, yeni Vali Konağında yaşlılar, doktorlar, şehitler, gaziler gibi toplumun bazı kesimleri ile yemekte buluştuğunu ifade ederek, lüks lokantaların, restoranların hiçbir zaman evin sıcaklığını vermediğini anlattı.




    Vali atandığı ili gizlice gidip inceleyince Yorumları