Türkiye'ye onurlu duruşu için müteşekkiriz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (23:38)   Son Mesaj: 03-22-2011 (23:38)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    03-22-2011

    Türkiye'ye onurlu duruşu için müteşekkiriz

    Türkiye'ye onurlu duruşu için müteşekkiriz


    Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halid Bin Ahmed Bin Muhammed el Halife, Türkiye'ye "ilkesel tavrı ve bölge ülkelerinin yanındaki onurlu duruşu nedeniyle" teşekkür etti.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından Dışişleri Konutu'nda düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan El Halife, Bahreyn'de güvenlik ve istikrarın sağlanması için gösterilen çabaların meyvesini vermeye başladığını, siyasi reformlar konusunda kararlı olduklarını kaydetti.
    El Halife, Körfez İşbirliği Konseyi yardımıyla Bahreyn'deki istikrar ve güvenliği sağladıklarını, bunun asla sivil halkı hedef alan bir müdahale olmadığını söyledi.

    "Dış güçlerin, sadece devlet kurumlarının korunması ve himaye edilmesi" için ülkede bulunduklarını vurgulayan El Halife, bu güçlerin görev sürelerinin "çok kısıtlı" olduğunu kaydetti.

    "Buraya, adaletli tavrınız ve duruşunuzdan dolayı teşekkür etmek için geldim" diyen El Halife, Türkiye'nin rolünün tamamen yapıcı olduğunu bildiklerini, bölgede modern bir Müslüman ülke görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

    -ERDOĞAN-OBAMA GÖRÜŞMESİ

    Bu arada, Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama'nın yaptığı telefon görüşmesiyle ilgili bir soru üzerine, "Erdoğan ve Obama arasında yapıcı ve kapsamlı bir görüşme yapıldığını" kaydetti.

    Dışişleri Bakanı, Türkiye'nin Libya'da biran önce ateşkesin sağlanması ve BM Güvenlik Konseyi kararlarının fiilen hayata geçirilmesi yönündeki çabalara destek verdiğini vurguladı.

    Davutoğlu, Türkiye ile ABD arasında Libya konusunda mutabakat sağlanmasıyla ilgili olarak da, "NATO'nun, zaten tüm ülkelerin mutabakatıyla karar alınabilen bir yapı olduğunu" kaydetti.

    Türkiye'nin bu çerçevede yapacağı katkıların mahiyeti konusunda gerekli açıklamaları yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, istişarelerin süreceğini, TBMM'ye bu konuyla ilgili bilgi vereceklerini ve muhalefet partileriyle de görüşeceklerini söyledi.




    Türkiye'ye onurlu duruşu için müteşekkiriz Yorumları