Mersin'de sezeryanla doğum paniği   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (23:08)   Son Mesaj: 05-15-2011 (22:47)    Cevap: 3    Gösterim: 2193  

    03-22-2011

    Mersin'de sezeryanla doğum paniği

    Mersin'de sezeryanla doğum paniği


    Mersin'de özel bir hastanede doğum yaptıkları esnada menenjit bulaştığı iddia edilen kadınlardan 10'u çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

    İddiaya göre, kentteki özel bir hastanede sezaryenle doğum yaptıktan sonra taburcu olan bazı kadınlarda baş ağrısı, ateş ve mide bulantısı görüldü. Bunun üzerine doğum yaptıkları hastaneye tekrar başvuran hastalar, burada yapılan tedaviden sonuç alamadı. Bunun üzerine enfeksiyon kaptıklarından şüphelenen 10 hasta, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi ve Uygulama Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tahliller sonunda hastalardan 6'sı Enfeksiyon Hastalıkları bölümünde tedavi altına alınırken, yer olmaması nedeniyle kalan 4 hasta da diğer hastanelerde tedavi altına alındı.
    MEÜ Tıp Fakültesi ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören hastalardan Selma Karaoğlu'nun eşi Mehmet Karaoğlu, yaklaşık 11 gün önce inde eşinin özel hastanede sezaryenle doğum yaptığını belirterek, sıkıntılı günler yaşadıklarını ve çözüm için yetkililerden destek istediklerini kaydetti.

    Hastalardan Hayat Demir'in eşi Ramazan Demir ise, aynı hastanede yaklaşık 16 gün önce doğum yapan eşinin ertesi gün taburcu edildiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

    ''Taburcu olduktan sonra evimize gittik. Ertesi gün başı ağrıdı, ikinci gün ağrılar arttı. Gece MEÜ'ye başvurduk ve ağrı kesici yaptılar. Sonrasında ise ameliyat olduğu hastaneye müracaat ettik. Menenjit olmuş dediler. Birkaç haftadır da tedavisine devam ediliyor.''

    MEÜ Tıp Fakültesi ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Kaya da, yapılan araştırma sonucu menenjit olduğu tespit edilen hastaların 'spinal anestezi' yöntemi ile doğum yaptıklarını ve bu yöntemle menenjit olduklarının ortaya çıktığını vurguladı.

    Aynı şikayetle gelen hastaların 10'u geçtiğini, ancak sadece 6'sını kabul edebildiklerini ve diğerlerini başka hastanelere sevk ettiklerini bildiren Kaya, İl Sağlık Müdürlüğüne konuyla ilgili bilgi verildiğini ifade ederek, ''Zamanında teşhis konulup tedaviye başlandığı için hastaların hayati tehlikeleri bulunmuyor. Hastalığın iz bırakıp bırakmayacağını söylemek erken. Fakat iz bırakmayacak gibi gözüküyor'' diye konuştu.

    Mersin İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de, olayın araştırılması için komisyon kurulduğunu ve söz konusu özel hastanedeki bütün ameliyathanelerin enfeksiyon nedeniyle kapatıldığını kaydettiler.

    Özel hastane yetkilileri ise, konunun araştırıldığını, araştırma tamamlandıktan sonra ise açıklama yapılabileceğini vurguladılar.




    Mersin'de sezeryanla doğum paniği Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  03-25-2011, 21:28

    --->: Mersin'de sezeryanla doğum paniği


    Hastalık sadece ameliyathanelerindemi varmış acaba ? Ben de o hastanede muayene olup emar ve film çektirmiştim.
    Misafir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar) Misafir Ziyaretci

      Permalink - Mesaj no 2  04-19-2011, 22:04

    --->: Mersin'de sezeryanla doğum paniği


    Burda Konu etiketlerini hangi arkadaşım düzenliyorsa lütfen bütün konu etiketlerini kaldırsın. Çünkü konu sağlık bakanlığına kadar intikal etmiş ve sonucunda da hastaneden kaynaklanabilenecek bir durum tespit edilememiştir. Nitekim bu konunun yayınlandığı 22 Mart 2011 tarihinden yaklaşık 5-7 gün sonra da hastane ameliyathanesi açılmış ve yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Bu nedenle konunun en altında sıralı Konu Etiketlerinde yer alan özel hastanenin isminin yer almaması gerekmektedir. Site Yöneticilerinin Dikkatine Sunarım...
    Konu DuzeltME tarafından (05-15-2011 Saat 22:47 ) değiştirilmiştir..

      Permalink - Mesaj no 3  05-15-2011, 22:47

    - Mersin'de sezeryanla doğum paniği -


    Burda Konu etiketlerini hangi arkadaşım düzenliyorsa lütfen bütün konu etiketlerini kaldırsın. Çünkü konu sağlık bakanlığına kadar intikal etmiş ve sonucunda da hastaneden kaynaklanabilenecek bir durum tespit edilememiştir. Nitekim bu konunun yayınlandığı 22 Mart 2011 tarihinden yaklaşık 5-7 gün sonra da hastane ameliyathanesi açılmış ve yeniden hizmet vermeye başlamıştır. Bu nedenle konunun en altında sıralı Konu Etiketlerinde yer alan özel hastanenin isminin yer almaması gerekmektedir. Site Yöneticilerinin Dikkatine Sunarım!..