Davutoğlu'ndan İran uçağı ile ilgili açıklama   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (22:56)   Son Mesaj: 03-22-2011 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 574  

    03-22-2011

    Davutoğlu'ndan İran uçağı ile ilgili açıklama

    Davutoğlu'ndan İran uçağı ile ilgili açıklama


    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'a indirilen İran kargo uçağındaki incelemelerin uzun sürmesinin, uçaktaki yükün mahiyetiyle ilgili olduğunu söyledi.

    Davutoğlu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmet El Halife ile yaptıkları ortak basın toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
    Davutoğlu, gazetecilerin Diyarbakır'a indirilen İran kargo uçağına ilişkin soruları üzerine, uçağa yapılan uygulamanın, Türkiye'nin hava sahasını kullanan uçaklarla ilgili ''gerektiğinde yapılan rutin bir işlem'' olduğunu söyledi.

    Daha önce de birçok uçakta bu tür incelemelerin yapıldığını kaydeden Davutoğlu, ''Bu incelemelerin uzun sürmesi, biraz daha vakit alması, bu yükün mahiyetiyle ilgiliydi. Bununla ilgili gerekli açıklama yapılacak. Ama herhangi bir tutuklama söz konusu değil'' dedi.

    İran'ın başkenti Tahran'dan Suriye'nin Halep kentine gitmek üzere havalanan ve askeri malzeme taşıdığı ileri sürülen kargo uçağı, Diyarbakır Havaalanı'na indirilmişti.




    Davutoğlu'ndan İran uçağı ile ilgili açıklama Yorumları