Öcalan'la yüzleşmek istiyorum   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-22-2011 (20:54)   Son Mesaj: 03-22-2011 (20:54)    Cevap: 0    Gösterim: 728  

    03-22-2011

    Öcalan'la yüzleşmek istiyorum

    Öcalan'la yüzleşmek istiyorum


    Ülke'de Bugün programına konuk olan Susurluk davası ile gündeme gelen eski emniyetçi Ayhan Çarkın, Mesut Yılmaz, İbrahim Şahin olayına değindi, Ergenekon için ilginç açıklamalar yaptı.



    Ersoy Dede'nin sunduğu Ülkede Bugün programına konuk olan Ayhan Çarkın, tartışmalı dönem olan 1990'lı yıllarla ilgili ilginç ifadeler kullanıyor.
    Ayhan Çarkın, Güneydoğu'da kürtlere insan dışkısı yedirdiklerini, Kürt oldukları için insanlara büyük haraketler yapıldığını söyledi.

    İbrahim Şahin için, 'İnşallah yola gelir' diyen Çarkın, kendisinin en küçük olayı hatırladığını Şahin'in durumunu anlayamadığını söyledi. Şahin, İbrahim Şahin'in kilit noktalardan biri olduğunu onun konuşması halinde çok şeyin değişeceğini söyledi. Çarkın, bazı kişilerin ortadan kaldırıldığını da savundu.

    'Ergenekon'a Allaha'a inandığım gibi inanıyorum" diyen Çarkın, kendisiyle birlikte o dönemde görev yapan bazı arkadaşlarının çok garip şekilde hayatını kaybettiğini söyledi. Çarkın, o dönemde görev yapıp da hayatını kaybedenlerle ilgili ciddi araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

    "Bizim Kürde özür borcumuz var " diyen Çarkın, Ben Ülkücülere sesleniyorum. biz ülke olarak toplumun bir kesimine özür borcumuz var dedi.

    Susurluk Mahkemeleri ve dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz olayına değinen Ayhan Çarkın Türkiye'nin çok karanlık dönemlerden geçtiğini söyledi.

    Ayhan Çarkın, Güneydoğu'da yaşananlar, cezaevi baskınları ve sınır geçişlerinin hepsinin belli bir plan çerçevesinde yaşandığını birçok olaya tanık olduğunu dile getirdi. Geçmişte tam tersi açıklamalar yaptığı şeklindeki iddalara da değinen o dönemde farklı konuşmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Çarkın, Hakikatlari araştırma komisyonu kurulması halinde en ince ayrıntısına kadar araştırılması gerektiğini belirtirken Savcı Öz'e ihtiyaç duyması gerektiğini belirtirken ifade verebileceğini ancak, Savcı Öz'e gitmeden önce Öcalanla yüzleşmek istediğini söyledi. Çarkın, Öcalan'ın da kullanıldığının farkına vardığını ancak başını çevirip gerçekleri görmesine müsade edilmediğini söyledi.

    Çarkın Susurluk mahkemeleri ve sonrasında dışarı çıktıklarında kendileri için "Bu millet sizinle gurur duyuyor" diye alkışlar atıldığını, böyle bir adalet sisteminin sonucunun çok farklı olduğunu anlattı. İşte Çarkın'ın birbirinden şok ifadeleri...














    Öcalan'la yüzleşmek istiyorum Yorumları