Kaddafi, aşiretlerden yardım istedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-22-2011 (20:58)   Son Mesaj: 03-22-2011 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    03-22-2011

    Kaddafi, aşiretlerden yardım istedi

    Kaddafi, aşiretlerden yardım istedi


    Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, Libya'ya operasyon düzenleyen batılı koalisyon güçlerinin ülkedeki muhaliflere yardım etmekle suçlarken, aişetlerden aracı olmaları için yardım istediklerini açıkladı.

    Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Halid Kaim, Libya'ya operasyon düzenleyen Batılı koalisyon güçlerinin asıl amacının "sivilleri korumak değil, bu ülkedeki muhalif güçlere yardım etmek olduğunu" savundu.
    Kaim Reuters'a yaptığı açıklamada, "karşı karşıya bulunduğumuz sorun, koalisyon güçlerinin meşru bir hükümete karşı savaşın tarafı olması" dedi.

    Libya lideri Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus'taki karargahının bombalanmasının, Kaddafi'nin hedef alındığını, öldürülmek istendiğini gösterdiğini belirten Kaim, ateşkes çağrısında da bulundu. Libya'nın istikrarı için ilgili tüm tarafların ateşkes ilan etmesini isteyen Kaim, Libya hükümetinin, ülkenin etkili aşiretlerinden, hükümetle isyancılar arasında diyalog sürecinin başlatılması için yardım etmelerini istediğini de kaydetti.




    Kaddafi, aşiretlerden yardım istedi Yorumları