Hollanda sınırındaki açlık sınırındaki 10 bin aile   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-22-2011 (19:54)   Son Mesaj: 03-22-2011 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 479  

    03-22-2011

    Hollanda sınırındaki açlık sınırındaki 10 bin aile

    Hollanda sınırındaki açlık sınırındaki 10 bin aile


    Hollanda'da Türklerin yoğun yaşadığı Rotterdam'a bağlı Feijenoord ilçesinde fakirliğin oldukça yüksek olduğu bildirildi.

    Belediye Başkan Yardımcısı Turan Yazır, konuyla ilgili yaptıkları iki araştırmada, ilçede oturanların üçte birinin fakirlik sınırı altında hayat sürdüklerinin ortaya çıktığını söyledi.
    72 bin nüfuslu ilçede toplam 15 bin Türkün yaşadığını belirten Yazır, "Araştırmaya göre fakirlik sınırı altında yaşayanların yüzde 90'ının yabancılardan oluştuğunu ve ortaya çıkan rakamların ürkütücü olduğunu" kaydetti.

    İlçede bulunan 10 bin aile ve 6 binden fazla çocuğun çok zor şartlar altında hayat sürdüklerine işaret eden Yazır, şöyle konuştu:

    "Bu konuda çok acı örnekler var. Mesela şahit olduğum olaylar var. Bu kesime ait çocuklar yaş günleri yaklaştığında iki hafta kadar okula gitmiyorlar. Çünkü yaş günlerini kutlamak için imkanları olmadığı için utanıyorlar. O yüzden okullara gitmiyorlar. Bunun dışında 13 yaşına kadar gelip de yaşadığı ilçenin sınırları dışına çıkmayanları biliyorum."

    Fakirlikle mücadelede belediyenin ya da merkezi hükümetin tek başına sonuç almasının zor olduğuna değinen Yazır, bu konuda gönüllü kuruluşlarına da büyük görevler düştüğünü savundu.

    Gönüllü kuruluşları bir araya getirerek, sorunu masaya yatırmayı planladıklarını kaydeden Yazır, bu yolla olayın ülke gündemine de taşınabileceğini aktardı.

    Fakirliğin en büyük sebeplerinden bir tanesinin işsizlik olduğunu anlatan Yazır, şunları belirtti:

    "Diğer sebepler ise bu kesimdeki insanların düşük eğitimli yani diplomasız olması ve ekonomik kriz. Bunun yanı sıra insanlar sosyal ödeneklerden habersiz oldukları için yararlanamıyorlar. Ayrıca durumlarından dolayı utanıyorlar, sosyal ödeneğe başvurduklarında fakirlikleri ortaya çıkacak diye çekiniyorlar. Bu da bir tabu haline gelmiş durumda."

    Fakirlikten en çok boşanmış aileler ve çocuklu annelerin etkilendiğinin altını çizen Yazır, bu ailelerin çevreyle problemleri olduğu kadar çocuklarının da okulda ciddi sorunlar yaşadıklarını vurguladı.




    Hollanda sınırındaki açlık sınırındaki 10 bin aile Yorumları