İmam hatipliler birincilik için yarıştı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (19:57)   Son Mesaj: 03-22-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 633  

    03-22-2011

    İmam hatipliler birincilik için yarıştı

    İmam hatipliler birincilik için yarıştı


    Aydın’da İmam Hatip Liseli öğrenciler il genelinde birinci olmak için yarıştı.

    Yarışma, hafızlık, güzel ezan okuma ve güzel Kur"an-ı Kerim okuma olmak üzere üç ayrı dalda yapıldı. Yarışmalara Aydın, Nazilli, Söke ve Çine İmam Hatip Lisesi okul birincileri katıldı. Jüri üyelerinin bölge yarışmalarında ili temsil edecek öğrencileri seçmekte zorlandı.
    Yarışma Çine İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlendi.
    Yarışmaya Çine Milli Eğitim Müdürü Mümtaz Avcı, Çine Müftüsü Mehmet Aslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Bakırcı, Gökhan Memiş, Bekir Ayan, Çine İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği başkanı Ergün Öztürk, okul müdürleri, imam-hatipler, müzzin- kayyımlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Birincilerin üçü de aynı liseden çıktı. Hafızlık yarışmasında il birincisi Nazilli Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Ali Yakar, güzel ezan okumada il birincisi aynı okuldan Caner Papağan, güzel Kur"an-ı Kerim okumada il birincisi yine aynı okuldan Erbil Ay oldu.

    Nazilli İmam Hatip Lisesi Müdürü Veysel Gökçe, birincilerin okullarından çıkmasının tesadüf olmadığını belirterek, "İlçemizde köklü bir Kur"an kursu mevcut, bize gelen öğrenci temelini Kur"an kursunda alıyor. Öğrenci sayımız da bir hayli fazla. Yarışmaya katılabilecek öğrenciyi seçme imkanımız var. Bu duyguları bize yaşatan başta kabiliyetli öğrencilerimize, ilçe müftümüze, Kur"an kursu ve okul öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum." dedi.




    İmam hatipliler birincilik için yarıştı Yorumları