Güniz Sokak, 'engelsiz' hale getiriliyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (17:54)   Son Mesaj: 03-22-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 496  

    03-22-2011

    Güniz Sokak, 'engelsiz' hale getiriliyor

    Güniz Sokak, 'engelsiz' hale getiriliyor


    9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le özdeşleşen Güniz Sokak, Çankaya Belediyesi ve Kavaklıderem Derneği’nin ortak projesiyle “engelsiz” hale getiriliyor.

    Çankaya Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü"nün Kavaklıderem Derneği ile yürüttüğü "Güniz Sokak Engelsiz Yaya Yolu Projesi"yle, yaya ağırlıklı engelsiz bir kentsel yaşam alanı yaratılması hedefleniyor.
    Proje kapsamında sokaktaki kaldırımlar araç işgalinden kurtarılacak, kot farklılıklarından uzak, uygun malzeme seçimine dayanan engelsiz yaya mekanları yaratılacak. Projeyle, trafiğin akış yönü değiştirilmeden, fiziksel yapıda birtakım değişikliklere gidilerek, sokağın genel yapısına uygun olabilecek engelsiz tasarıma ulaşmak hedefleniyor. Proje, Çankaya Belediyesi"nin vereceği çiçeklerle balkon süslemelerinin yapılmasıyla başlıyor.

    Kavaklıderem Derneği"nde gerçekleşen proje sunumunun ardından konuşan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Şimdiki projeyle başta Güniz Sokak olmak üzere tüm bölgeyi kadın, yaşlı, çocuk, engelli dostu bir hale getirmek temel hedeflerimizdendir" dedi. Günümüz Ankara"sında pek çok yolun tek yön yapıldığını, bulvar kavramının kalktığını, her yere battı çıktıların inşa edildiğini, toplu taşımın yerini otomobil bağımlılığının aldığını ifade eden Tanık, "Çankayalının buradan kaçmaya zorlanmasını istemiyoruz. Herkes için, evinin önünde sandalyeyle oturulabilen sokaklar oluşturabilmeyi önemsiyoruz" diye konuştu. Tanık, Tunalı"ya bütüncül bakmak, burayı yaşanabilir bir kent parçası haline getirmek istediklerini belirterek, bu nedenle Kavaklıderem gibi derneklere ihtiyaç olduğunu, kentin yeniden yapılandırılması için çok önemli görev üstlenen derneklerin işlerini kolaylaştırdığını belirtti.




    Güniz Sokak, 'engelsiz' hale getiriliyor Yorumları