Konsolosluk önünde bağlama eylemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (17:08)   Son Mesaj: 03-22-2011 (17:08)    Cevap: 0    Gösterim: 898  

    03-22-2011

    Konsolosluk önünde bağlama eylemi

    Konsolosluk önünde bağlama eylemi


    Almanya'da tutuklu bulunan Şadi Özpolat'ın, cezaevi yönetiminden istediği bağlamanın, telleri çıkarılarak verilmek istendiğini iddia eden bir grup Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde eylem yaptı.

    TAYAD'lı Aileler, Almanya'da tutuklu bulunan Şadi Özpolat'ın, cezaevi yönetiminden istediği bağlamanın, telleri çıkarılarak verilmek istendiğini savundu.
    Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde, telleri koparılmış bağlamalarla eylem yaptı.

    Aralarında türkücü Pınar Sağ'ın da bulunduğu yaklaşık 50 kişilik bir grup, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı. Eylem yapan grup, Alman hükümetini protesto etti.

    Grup adına açıklama yapan "Grup Yorum" üyesi Cihan Keşkek, "Alman hükümetinin en son tecrit uygulaması Anadolu kültürünü aşağılamaya yöneliktir. Almanya'da tutsak bulunan Şadi Özbolat'ın istediği bağlamanın tellerini sökerek vermeyi teklif etmişler. Bu bir aşağılama, bu bir hakarettir. Almanya'yı protesto ediyoruz" dedi.

    Pınar Sağ ise yapılanların Anadolu kültürüne saygısızlık olduğunu belirterek, "Alman hükümetini kınıyorum" dedi.

    Açıklamaların ardından ellerinde, telleri koparılmış bağlamalarla poz veren grup, ardından sessizce dağıldı.









    Konsolosluk önünde bağlama eylemi Yorumları