Kocaeli'de cinayet davasında karar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-22-2011 (17:06)   Son Mesaj: 03-22-2011 (17:06)    Cevap: 0    Gösterim: 640  

    03-22-2011

    Kocaeli'de cinayet davasında karar

    Kocaeli'de cinayet davasında karar


    Kocaeli'nin İzmit ilçesinde, kendisine 400 lira borcu olan kişiyi tabancayla vurarak öldüren sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

    Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Muammer Yavuz ve avukatı Mehmet Kamil Şirin ile öldürülen Yusuf Kardüz'ün ağabeyi müşteki Fazlı Kardüz'ün avukatı Kaan Ertuğ katıldı.
    Sanık avukatı Şirin, maktulün haksız davranışları sonucu sanığın olayı gerçekleştirdiğini ve tabancayla maktulün bacaklarına doğru ateş ettiğini ifade etti.

    Sanığın suçu tahrik altında işlediğini iddia eden Şirin, müvekkilinin lehte olan tüm hükümlerden yararlandırılmasını talep etti.

    Tutuklu sanık Muammer Yavuz ise öldürme niyeti olmadığını ancak tartışma sırasında maktulün söylediği sözleri hazmedemediği için sinirlenip tabancayla ateş ettiğini belirterek, ''Pişmanım, vicdan azabı çekiyorum ve kararı adalete bırakıyorum'' dedi.

    Mahkeme heyeti, sanık Muammer Yavuz'u ''kasten adam öldürme'' suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın suçu haksız tahrike maruz kaldığı için işlediğine karar veren heyet, sanığın duruşmalardaki iyi halini de göz önünde bulundurarak cezayı 15 yıla indirdi. Mahkeme heyeti, ayrıca, ''ruhsatsız silah taşıma'' suçundan sanığa 10 ay hapis cezası verdi.

    Cumhuriyet Savcısı Erdal Yücel tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Yavuz'un kendisine 400 lira borcu olan Yusuf Kardüz'le tartıştığı, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine de sanığın tabancayla 5 el ateş ederek Kardüz'ü öldürdüğü belirtiliyordu.




    Kocaeli'de cinayet davasında karar Yorumları