Uyumayarak ailesinin hayatını kurtardı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (17:07)   Son Mesaj: 03-22-2011 (17:07)    Cevap: 0    Gösterim: 521  

    03-22-2011

    Uyumayarak ailesinin hayatını kurtardı

    Uyumayarak ailesinin hayatını kurtardı


    Muğla'nın Marmaris ilçesinde mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ve 3 çocuğu uyumayan 11 yaşındaki ailenin diğer çocuğu kurtardı.

    Muğla'nın Marmaris ilçesinde mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen anne, baba ve 3 çocukları Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Uyumayınca annesinin istifra ettiğini gören 11 yaşındaki çocuğun komşularına haber vererek ailesinin hayatını kurtardığı belirtildi.
    Edinilen bilgiye göre, Beldibi beldesi Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan Güneri ailesi, akşam yemeği için evlerinin balkonunda mangal yaktı. Daha sonra baba İzzettin Güneri'nin mangalı içeri almasından bir süre sonra uyuyan aile fertleri mangaldan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Uyumayan ve annesinin istifra ettiğini gören 11 yaşındaki Mertcan Güneri, komşuları Ahmet Karabulut'a haber verdi. Eve gelen ve anne Zekiye, baba İzzettin ile 8 ve 10 yaşındaki iki çocuğun yarı baygın olduğunu gören Karabulut, 112 Acil Servis'e haber verdi.

    Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından anne, baba ve çocukları Marmaris Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı.

    Yapılan tedavinin ardından anne ve çocukları taburcu edilirken, yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulan baba İzzettin Güneri, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Hastanesine sevk edildi.

    Nakil sırasında gazetecilere yaşadıklarını anlatan Zekiye Güneri, ''11 yaşındaki oğlum bizi yarı baygın vaziyette görünce ağlayarak komşumuza haber vermiş. Eşim dışında hepimizin sağlığı iyi. Oğlum sayesinde hayatta kaldık. Şu an olayın şokunu üzerimizden atmaya çalışıyoruz'' dedi.

    Mangalı kısa süreliğine içeri aldıklarını ifade eden anne Güneri, ''Mangaldan zehirleneceğimiz hiç aklımıza gelmedi'' diye konuştu.

    Hastane yetkilisi ise, ''Anne, baba ve çocuklar hastaneye getirildiğinde karbonmonoksit gazına bağlı solunum zorluğu çekiyordu. Anne ve çocukların durumu babaya göre daha iyiydi ve uygulanan tedavinin ardından taburcu oldular. Baba ise yoğun bakım ünitesine alınarak tedavisine devam ediliyor. Oksijen tedavisi için basınç odası sadece askeri hastanede olduğu için hastayı oraya sevk ettik'' dedi.




    Uyumayarak ailesinin hayatını kurtardı Yorumları