5 bin çam fidanı toprakla buluştu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (14:56)   Son Mesaj: 03-22-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 551  

    03-22-2011

    5 bin çam fidanı toprakla buluştu

    5 bin çam fidanı toprakla buluştu


    Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, doğayı korumak ve yeşil alanları arttırmak için ağaçlandırma çalışmalarına önem verilmesi gerektiğini söyledi.

    Kamçı, Dünya Ormancılık Günü dolayısı ile Şahinbey İlçesi sınırları içinde bulunan ve Yeşilkent Ağaçlandırma Alanı'na fidan dikimi dolayısı ile düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk,'ün, 'Ormansız Bir Yurt Vatan Değildir' sözünü hatırlatarak, ağaçlandırma çalışmalarının önemine işaret etti.
    Kamçı, yeşil alan bakımından fakir bir bölge olan Gaziantep'te bu alanda yapılan çalışmaların daha da büyük önem taşıdığını, Yeşilkent bölgesinde oluşturulan ormanlık alan konusunda çalışmalar yapan ve destek olan AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ile Şahinbey Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

    Vali Kamçı, Yeşilkent Ağaçlandırma alanına 2010 yılında 85 bin fidan dikimi yapıldığını, 2011 yılında ise 85 bin fidanın daha dikiminin gerçekleştirileceğini ifade etti.

    -GAZİANTEP'İN ÜÇÜNCÜ ORMANI-

    AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, kızlarıyla birlikte katıldığı törende, 576 bin 899 metrekare alana sahip olan Yeşilkent'in Dülükbaba ve Burç'tan sonra kentteki üçüncü orman alanı olacağını dile getirdi.

    Erdoğan, Yeşilkent'in mera vasfını yitirmiş bir alan olduğunu, yaptığı çalışmalar sonucunda bu alanı Nisan 2010 yılında ağaçlandırma alanı haline getirdiğini kaydetti.

    Yeşilkent ağaçlandırma alanının isminin, bölgeye yakın bir noktada türbesi bulunan ''Gaffur Baba Ormanı'' olmasını teklif eden Erdoğan, ormanı çocuklara armağan etti.

    Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise belediye olarak yeşil alanların arttırılmasına ve ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerini vurgulayarak, park çalışmalarını anlattı.

    Gaziantep İl Çevre ve Orman Müdürü Mesut Niziplioğlu da 2003 yılına kadar olan süreçte 19 bin 767 hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapıldığını, 2003 yılından günümüze kadar olan süreçte ise ağaçlandırılan alan miktarının 13 bin 681 bin hektara ulaştığını ifade etti.

    Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ''Orman, Su ve Meteoroloji'' konulu şiir yarışmasında birinci olan öğrenciler Rabiat Öztop ile Yağmur Eser şiirlerini okudu, Vali Kamçı, Erdoğan ve Tahmazoğlu öğrencilere ödüllerini verdi.

    Daha sonra öğrenciler ve TEMA Vakfı üyelerinin de katılımı ile yaklaşık 5 bin tüplü çam fidanı toprakla buluşturuldu.

    Fidan dikimi sırasında Gaziantep Görmeyenler Kültür ve Birleştirme Derneği (GÖRBİR) Başkanı Mehmet Aysel, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ve kızlarının yardımıyla fidan dikti.




    5 bin çam fidanı toprakla buluştu Yorumları