Karısını döven alkollü kocaya 5 yıl hapis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-22-2011 (11:54)   Son Mesaj: 03-22-2011 (11:54)    Cevap: 0    Gösterim: 653  

    03-22-2011

    Karısını döven alkollü kocaya 5 yıl hapis

    Karısını döven alkollü kocaya 5 yıl hapis


    Yargıtay, alkollü olarak nedensiz yere eşini dövmeyi, kasten yaralama suçu kapsamında değerlendirdi ve dayakçı kocanın 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası getiren hükümle yargılanması gerektiğine karar verdi.

    Sarayönü Sulh Ceza Mahkemesi"nin gündemine gelen davada, alkollüyken eşini döven Mehmet hakkında "aile bireylerine kötü muamele"den dava açıldı.
    Yargılama sonrasında Mehmet"in karısına uyguladığı şiddet, Türk Ceza Kanunu"nun (TCK) "Kötü Muamele" başlığını içeren 232 madde kapsamında değerlendirildi. Söz konusu maddede, "Aynı konutta birlikte yaşadığı kişilerden birine karşı kötü muamelede bulunan kimse, iki aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" hükmüne yer veriliyor.

    -DAYAĞA VERİLEN CEZA AĞIRLAŞTIRILDI-

    Hapis cezasına itiraz gelince dosya Yargıtay"ın gündemine taşındı. Temyiz talebini kabul eden Yargıtay 4"üncü Ceza Dairesi ise hüküm kurulan TCK"nın ilgili maddesinin aynı konutta birlikte yaşadığı kişilerden birine karşı kötü muamelede bulunma, yaralama, tehdit, sövme gibi suçların dışında ayrıca, çıplak gezdirme aç bırakma, sürekli alay etme ve korkutma gibi merhamet ve şefkatle bağdaşmayan eylemleri kapsadığına dikkat çekti. Kocanın karısını alkollüyken nedensiz yere dövdüğünün altını çizen Daire kararında, karısına alkollüyken şiddet uygulayanların suçunun şefkatle bağdaşmayan eylemler dışına çıkarttı. Daire, sanığın alkollü olarak nedensiz yere eşi olan mağdureye vurmasını "kasten yaralama" suçu olarak değerlendirdi. Kasten yaralama suçu da iki yıldan beş yıla kadar hapis cezasına hükmediyor.




    Karısını döven alkollü kocaya 5 yıl hapis Yorumları