Engin Alan'ın adaylığı MHP'yi çatlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-22-2011 (09:34)   Son Mesaj: 03-22-2011 (09:34)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    03-22-2011

    Engin Alan'ın adaylığı MHP'yi çatlattı

    Engin Alan'ın adaylığı MHP'yi çatlattı


    Milletvekilliği adaylığı için başvurular dün akşam sona eren MHP'de yaklaşık 2 bin 500 kişi aday adayı oldu. 'Balyoz Davası' tutuklusu emekli Korgeneral Engin Alan'ın aday olması MHP'nin çok önemli bir ismini küstürdü.

    Selim Kuvel'in haberi

    MHP'de milletvekilliği adaylığı için başvurular dün akşam sona erdi. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin yaptığı adaylık başvurusu arasında 'Balyoz Davası' kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan emekli Korgeneral Engin Alan da yer aldı.
    Fakat bu, partide krize yol açtı. MYK üyesi Mansur Yavaş, milletvekilliği aday adaylığı için müracaatta bulunmadı. MHP'nin yükselen yıldızlarından Yavaş, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye bir mektup yazmış ve Engin Alan üzerinden, "Partide ikinci bir Nusret Demirağ vakası yaşanmasın." talebinde bulunmuştu. Ancak, parti yönetiminin Engin Alan konusunda geri adım atmaması, kendisini kırdı ve adaylıktan vazgeçti.

    Emekli olduktan sonra MHP'ye katılan eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Savcısı Nusret Demirağ, ezanın Türkçe okunması gerektiğini savunmuş ve tepkiler üzerine partiden ihraç edilmişti. Edinilen bilgilere göre, Mansur Yavaş'ın Bahçeli'ye yazdığı mektupta, ülkücü ve muhafazakar hassasiyeti olmayanların partide yer bulmasına karşın, ülkücülerin aynı değeri görmediğine vurgu yapıldı. Yavaş, son yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı olmuş ve beklenenden yüksek bir oy almıştı.

    Başvuru yapanlar arasında, 1999 yılında 'Telekulak' iddiası ile yargılanan eski Ankara İl Emniyet Müdürü Cevdet Saral da vardı. Saral, Trabzon'dan aday adayı. MHP'den milletvekili olmak isteyen diğer bazı isimler şöyle: Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, eski Maliye Bakanı Sümer Oral, Ümit Özdağ, trafik kazasında hayatını kaybeden ANAP'lı eski bakan Adnan Kahveci'nin oğlu Cihan Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız. Sincan Birinci Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz, eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Hanefi Avcı ve MHP MYK üyesi Erkan Haberal ise adaylık başvurusunda bulunmadı. Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Sabahattin Çakmakoğlu, Bekir Aksoy, Gürcan Dağdaş, Zeki Ertugay ve Ahmet Bukan da aday olmadı. Kadın aday sayısı 200'ü aştı.

    Zaman




    Engin Alan'ın adaylığı MHP'yi çatlattı Yorumları