İngiliz Parlamentosu'nda Libya tartışması   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (20:57)   Son Mesaj: 03-21-2011 (20:57)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-21-2011

    İngiliz Parlamentosu'nda Libya tartışması

    İngiliz Parlamentosu'nda Libya tartışması


    İngiltere Başbakanı David Cameron, Libya'ya askeri operasyonun işgal anlamına gelmediğini söyledi, operasyonla ilgili ayrıntılar verdi.

    Libya'daki operasyonun tartışıldığı İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda konuşan Cameron, Libya'ya yönelik koalisyon güçlerinin operasyonunun BM'nin aldığı uçuş yasağını uygulamak ve sivilleri korumak için yapıldığını kaydetti.
    "Bu bir işgal değildir. Başka bir Irak olmayacaktır. Bu sivil halkı korumaktır" diyen Cameron, Libya'da Muammer Kaddafi yanlılarını silahlarını bırakmaya çağırdı.

    Kaddafi'nin uluslararası topluma ateşkesle ilgili yalan söylediğini ifade eden Cameron, "Bizim rolümüz BM kararını uygulamaktır. Kaddafi'yi durdurmak doğru ve gerekliydi" diye konuştu.

    Cameron, yürütülen operasyon çerçevesinde koalisyon güçlerinin, Libya hava savunma sistemlerini büyük çoğunlukla etkisiz hale getirdiğini ve operasyonun komutasının NATO'ya devredilmesi gibi bir ihtimalin bulunduğunu belirtti.

    İngiltere Başbakanı, "Koalisyonun nasıl çalıştığını anlatayım, ABD'nin altında NATO'ya devredilme planıyla çalışıyor" dedi.

    Bu arada, İngiliz parlamentosunda Libya'daki operasyon konusu tartışılmaya devam ediliyor.

    İngiltere'de hükümet ve muhalefet operasyona destek veriyor, ancak muhalefetteki İşçi Partisi lideri Ed Miliband Libya'ya olası bir kara harekatına karşı olduğunu ifade ediyor.




    İngiliz Parlamentosu'nda Libya tartışması Yorumları