Egeli ihracatçılara Torba yasa brifingi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (19:57)   Son Mesaj: 03-21-2011 (19:57)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    03-21-2011

    Egeli ihracatçılara Torba yasa brifingi

    Egeli ihracatçılara Torba yasa brifingi


    Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ''Torba'' yasayı kesinlikle çok doğru bir adım olarak değerlendirdiklerini bildirdi.

    EİB'de, ihracatçılara yönelik olarak ''Torba'' yasanın sağladığı avantajlara ilişkin bilgilendirme toplantısı yapıldı.
    Türkmenoğlu, toplantı öncesi yaptığı konuşmada, yeni dünya düzenine geçiş sürecinde en büyük yarayı KOBİ'lerin aldığını, KOBİ'lerin üretim ve ihracattaki aksama nedeniyle yasal zorunluluklarını yerine getirmekte zorlandıklarını anlattı.

    Mustafa Türkmenoğlu, şunları söyledi:

    ''Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yeniden yapılandırmasını içeren ve milyonlarca kişiyi ilgilendiren Torba yasa kesinlikle çok doğru bir adımdır. Başta Sayın Başbakana ve hükümetimize çok teşekkür ediyoruz. Alacakların yeniden yapılandırılması konusu her gündeme geldiğinde vergisini düzenli ödeyenlerin karşı karşıya kaldığı haksız durumu da gözardı edemeyiz. Yasal sorumluluğunu yerine getiren işverenlerimizin de korunmasının gereğine inanmaktayız.''

    ''Yüksek oranlı vergiler makul seviyelere çekildiğinde'', vergi tabana yayıldığında ve kayıt dışı ekonomi kayıtlı hale getirildiğinde aflara ihtiyaç duyulmadan, sistemin verimli ve etkin bir şekilde işleyeceğini dile getiren Türkmenoğlu, şöyle devam etti:

    ''Kamu hizmetinin en büyük finansman kaynağı olan vergilerin ekonomik istikrar, büyüme, üretim ve istihdama yük değil, katkı sağlama ve rekabetçi yapıyı güçlendirme noktasında kat edilmesi gereken mesafe olduğunun altını çizmekte yarar görmekteyim.''

    İzmir Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar da 6111 sayılı Kamu Alacaklarının Yeniden Yapılandırılması ile ilgili kanunun çok iyi anlatılması ve anlaşılması gerektiğini, kanunun mükelleflerin lehine uygulamalar içerdiğini söyledi.

    Bu kanunun daha önceki aflarla karşılaştırılmaması gerektiğini belirten Acar, kanunla mükelleflerin ciddi faiz yükünden kurtulduğunu kaydetti.

    Mükelleflerin 18 taksitte ve 36 ayda borçlarını ödeyebileceklerini belirten Acar, ''Bu kanundan mükellefler mutlaka yararlanmalı. Bugüne kadar ödenemeyen vergilerin asıllarında ve cezalarında büyük indirime gidiliyor. Mükelleflerin matrah artırımı yapılmasına imkan sağlanıyor. Mükelleflerin lehine düşünülmüş bir kanun'' dedi.




    Egeli ihracatçılara Torba yasa brifingi Yorumları